Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

27.07.2015 13:31

Shutterstock

Kuigi Ühendriikides on ettevõtete teise kvartali aktsiakasumid osutunud valdavalt oodatust paremaks, reedab tagasihoidlik müügitulu keskmine kasv väljaspool energiasektorit, et lisaks tugevale dollarile teeb firmadele tuska ka globaalse majanduse ebaühtlane kasv.

Läinud reede seisuga olid oma lõppenud kvartali majandustulemused jõudnud avaldada  37% S&P 500 ettevõtetest, kellest 76% suutis lüüa analüütikute konsensuse aktsiakasumi ootust. Tänu mitmete tehnoloogiaettevõtete oodatust parematele kasuminumbritele (Apple, Microsoft, Visa) ning ka General Motorsi ja Amazoni positiivsetele üllatustele, paranes aastataguse tulemusega võrreldes S&P 500 firmade aktsiakasumi langus Factseti andmetel nädalaga -3,6% pealt -2,2% peale.

Kõige negatiivsemat mõju avaldab energiasektor, kus mitmed suuremad nimed kavatsevad oma tulemused avaldada käesoleva nädala jooksul. Kui viimane statistikast välja jätta, näitaksid ülejäänud üheksa sektori firmad 4,1% aktsiakasumi kasvu (nädal varem 2,6%).

Allikas: Factset

Kui aktsiakasumi osas on analüütikud jätnud lati madalale, siis müügitulud on osutunud rohkem ootuspärasemaks, millest tulenevalt püsib S&P 500 firmade käibe langus vaatamata avaldatud numbritele -4% lähedal. Kui arvata energiasektor välja, siis Factseti andmetel S&P 500 firmade müügitulu hoopis kasvaks 1,8% võrra mullu sama aja baasil.

Kuna globaalne majandus ei kulge loodetud tempos ning lisaks kahjustab müüki välisturgudel teiste olulisemate valuutade suhtes tugevnenud dollar,  jääb ka keskmine käibekasv üsna tagasihoidlikuks, mis tähendab, et firmad sõltuvad jätkuvalt marginaalidest ning aktsiate tagasiostudest, et kasumikasvu kiiremat tempot näidata.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon