Narva sai pensionipingid - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Narva sai pensionipingid

LHV

18.09.2015 10:52

Suvekuudel toimunud heategevusliku kampaania raames sai Narva linn LHV Varahalduselt kingiks uued pingid. Skandinaavialikult minimalistliku disainiga pargipingid paigaldati 17. septembril Tuleviku tänava ja Tallinna maantee ääres asuvatesse miniparkidesse.

Algatus sündis koostöös Narva Linnavalitsusega, kes projektile eelnenud arutelus märkis, et piirilinnas napib mugavaid, pargipinkidega varustatud puhkekohti. Samuti andis linn oma soovitused pinkide võimalike asukohtade osas.

LHV pensionifonde haldava LHV Varahalduse juht Mihkel Oja nentis, et projekti idee oli inspireeritud Tartu kaasava eelarve põhimõttest, et linnakodanikele antakse õigus osaleda oluliste otsuste langetamisel. „Lähtusime mõttest, et toetada tasub eelkõige neid projekte, mis muudavad Eesti elu paremaks,“ lisas Mihkel Oja.

Pinkide avamisüritusel tõi Narva abilinnapea Maksim Volkov välja, et selline kohalikku elu arendav koostöö erasektori ja kohalike omavalitsuste vahel on Euroopa Liidus tavapärane. „Linnavõimudel on hea meel, et samadel põhimõtetel toimiv projekt sai ellu viidud just Narvas. Olenemata linna pingutustest on Narva linnaruumis jätkuvalt vajadus mugavate puhkenurkade järele. Kui LHV-lt tuli ettepanek koostööks, pakkusime esimese mõttena täiendavate pinkide paigutamist linnaruumi,” selgitas Narva abilinnapea.

Piirilinna paigaldatavad LHV pensionipingid on Eesti tootekunstnike looming. Narva pildis eristavad LHV pinke istumisosa küljes olevad muheda pühendusega metallplaadid. Pingile istuja saab lugeda nii eesti kui vene keeles: “Võta mõnusasti istet ja naudi aega, mis töötab Sinu pensioni kasuks. Puhka väärikalt!” Heategevusliku projekti maksumus on ligi 4 000 eurot. Pinke tootis Extery OÜ.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon