Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

21.10.2015 16:18

Shutterstock

16. oktoobri seisuga olid oma kolmanda kvartali tulemused avaldanud 12% S&P 500 ettevõtetest, kellest Factseti andmetel suutis analüütikute aktsiakasumi ootust lüüa 81%, mis on kõrgem kui viimase aasta keskmine (74%).  Tulemuste raporteerimine on küll alles algusfaasis, kuid varasemate kvartalitega võrreldes olid analüütikud seekord pessimistlikumad, mida tõestab seik, et aktsiakasumi ootust on ületatud keskmiselt 6,6% (viimase ühe ka viie aasta keskmine määr on 4,8%).

Kui kombineerida juba raporteerinud S&P 500 firmade numbreid nende ettevõtete ootustega, kes pole veel oma tulemusi avalikustanud, näitas S&P 500 firmade aktsiakasum möödunud nädala seisuga -4,6% langust võrreldes mullu sama ajaga. Nädalaga on see näitaja paranenud -5,5% pealt ning peamiseks negatiivseks mõjuteguriks jääb endiselt energiasektor, mille müügitulu ja kasumit on toornafta langus tugevalt vähendanud. Ilma energiasektorita oleks ülejäänud üheksa sektori aktsiakasum 2,8% kõrgem kui 2014.a samal perioodil.

Müügitulu osas on analüütikute konsensus harilikult täpsem, eelkõige ka seetõttu, et käivet on ettevõttel keerulisem mõjutada võrreldes aktsiakasumiga. Läinud nädala lõpuks näitas S&P 500 firmade kolmanda kvartali müügitulu -3,2% YoY langust (tegelikke tulemusi ning veel raporteerimata firmade müügitulu ootust kombineerides). Ka siin on energiasektor tugevaks mõjutajaks, sest viimast arvestamata kasvas seniste tulemuste baasil ülejäänud S&P 500 firmade kolmanda kvartali käive mulluse baasil  2,4%.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon