Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

25.04.2016 10:15

Shutterstock

Läinud nädala lõpuks oli oma esimese kvartali majandustulemused avaldanud ligikaudu veerand S&P 500 indeksisse kuuluvatest firmadest ja ehkki leidus nii positiivseid kui ka negatiivseid sõnumitoojaid, muutus pilt nädalaga konsolideeritud müügitulu ja kasumi osas kokkuvõttes vähe.

22. aprilli seisuga suutis Factseti andmetel 55% firmadest lüüa konsensuse müügitulu prognoosi ning 76% aktsiakasumi ootust – statistilised näitajad, mis jäävad ajalooliste keskmiste lähedale. Aga hoolimata seigast, et analüütikud on ootuste latti viimastel kuudel tublisti allapoole toonud, ei ole ületamiste puhul ootuse ja tegeliku tulemuse vahe ajaloolises kontekstis midagi silmapaistvat ja seetõttu ei saa väita, et analüütikud oleksid väljavaate suhtes ebaõiglaselt negatiivsed olnud.

Eelmisel nädalal raporteeris oma numbrid üle 100 S&P 500 firma, kuid müügitulu aastane muutus jäi püsima sisuliselt -1,2% peale ning aktsiakasum näitas mulluse baasil -8,9% langust (nädal varem -9,3%).

Olulist muutust ei ole toimunud ka müügitulu ning aktsiakasumi arvestuses, kust energiatööstuse firmad on välja jäetud. Kui kombineerida nende ettevõtete numbrid, kes on oma tulemused avaldanud ning nende firmade prognoosid, kes pole veel jõudnud seda teha, siis energiasektorit arvestamata näitaks ülejäänud üheksa sektori esimese kvartali müügitulu mullusega võrreldes 1,6% kasvu (sama, mis nädal varem) ning aktsia kohta teenitud kasum -3,6% langust (nädal varem -4,2%).

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal on oodata 187 S&P 500 ettevõtte majandustulemusi, millest osad on esindatud allolevas tabelis:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon