Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaeg III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaeg III

Erko Rebane

03.05.2016 10:27

Shutterstock

Üle poole S&P 500 firmadest on oma esimese kvartali majandustulemused avaldanud ning suuresti jääb nii numbritest kui ka juhtide kommentaaridest vastu peegeldama majanduskeskkond, kus tarbijad on küll ettevaatlikud ja kasv tagasihoidlik, kuid samas ei näe keegi otseselt põhjust ka uueks kriisiks.

29. aprilli seisuga oli 62% S&P 500 firmadest juba oma lõppenud kvartali majandusaruande esitanud ning kui kombineerida tegelikke tulemusi nende firmade prognoosidega, kes pole veel jõudnud numbreid avaldada, tuleb investoritel leppida sellega, et müügitulu jääb Factseti andmetel -1,3% ja aktsiakasum -7,6% väiksemaks kui mullu samal ajal.

Languse tagant leiab nii pehmema lõpptarbimise, tugeva dollari kui ka madalamad energiahinnad. Odavnenud toornafta on teinud tõsist laastamistööd energiasektoris, kus  ootused esimese kvartali müügitulu ja kasumi languse osas on olnud drastilised, kuid nagu eelmisel nädalal paljude energiagigantide tulemused näitasid, siis suuresti selline pilt ka avanes. Seni raporteerinud energiasektori firmade müügitulu on kujunenud -28,3% võrra väiksemaks võrreldes mullu sama ajaga (Factseti andmetel oodati märtsi lõpus -29,1% langust) ning kasum on kukkunud -107,7% (oodati -103,0%).

Kui jätta energiasektor arvestusest välja, näitaks ülejäänud üheksa sektori firmade esimese kvartali müügitulu -1,3% languse asemel 1,6% kasvu ning aktsiakasumi -7,6% kukkumine pehmeneks -2,4% peale. Viimase kahe nädala jooksul avalikustatud tulemuste põhjal on müügitulu kasv püsinud stabiilselt 1,6% peal, samas on aktsiakasumi langus osutunud 180 baaspunkti võrra tagasihoidlikumaks.

Allikas: Factset

Siiani avaldatud tulemuste ning ettevõtete värskemate prognooside valguses on analüütikud jätkanud järgnevate kvartalite ootuste alandamist. Kui märtsi keskel prognoositi S&P 500 firmade teise kvartali müügitulu -0,6% languse baasil aktsiakasumi -2,2% vähenemist, siis 29. aprilli seisuga on ootused korrigeeritud vastavalt -1,0% ja -4,4%le. Kogu 2016.a müügitulu ja aktsiakasumi kasv peaks koos energiasektoriga jääma ühe protsendi lähedale.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal on oodata 124 S&P 500 indeksisse kuuluva firma tulemusi, teiste seas ka järgnevatelt ettevõttetelt:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon