Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

18.07.2016 12:54

Shutterstock

Ajal, mil S&P 500 indeks purustab uusi rekordeid, saab investorite fookus olema järgnevatel nädalatel suunatud ettevõtete teise kvartali tulemustele ning ettevaatavatele kommentaaridele, mis aitaksid õigustada kõrgeid hinnatasemeid.

S&P 500 ettevõtete müügitulu peaks jääma langusesse kuuendat kvartalit järjest, kahanedes 2015.a teise kvartaliga võrreldes -0,6%. Statistikat on aga juba pikemat aega varjutanud nafta hinna languse tõttu kannatav energiatööstus ning tegelikult oodatakse kümnest sektorist kuues käibe suurenemist võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Energiasektori -27% müügitulu kukkumist arvestamata paraneks S&P 500 firmade käive aastatagusega võrreldes 2,3%, mis oleks kiireim kasv alates 2015.a esimesest kvartalist.

Allikas: Factset

Pikalt on oodatud ka kasumite naasmist uuesti tõusuteele, kuid globaalse majanduse aeglane kasv, tugevnenud dollar ning odavnenud nafta jätavad S&P 500 firmade aktsiakasumi tõenäoliselt langusesse viiendat kvartalit järjest. Kui veel märtsis lootsid analüütikud, et S&P 500 firmade teise kvartali aktsiakasumi langus võiks piirduda -2%ga, siis loetud kuudega on latti toodud veelgi allapoole -5,5% peale. Tegemist oleks siiski parema tulemusega, kui esimeses kvartalis registreeritud -6,7%ga ning energiasektorit arvestamata saaksime rääkida -2,0% langusest.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldavad oma tulemused 140 S&P 500 firmat, teiste seas ka alljärgnevad:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon