Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

25.07.2016 12:50

Shutterstock

22. juuli seisuga oli oma teise kvartali aruanded avaldanud 25% S&P 500 firmadest ning uutel rekorditel kauplev indeks annab märku, et siiani on tulemuste hooaeg sujunud paremini kui arvati.

Factseti andmetel on 68% ettevõtetest suutnud ületada analüütikute konsensuse aktsiakasumi ootust, mis jääb nii ühe kui ka viie aasta keskmise näitaja lähedale. Ületajate poolel paistab silma aga see, et ettevõtted on löönud aktsiakasumi prognoosi 6,7% ehk tublisti üle ühe ja viie aasta keskmise (4,2%) ning tänu sellele on S&P 500 firmade teise kvartali aktsiakasumi langus paranenud nädalaga -5,5% pealt -3,7% peale.

Liialt pessimistlikud on analüütikud olnud ka müügitulu suhtes, kuna ettevõtted trumpavad prognoosi keskmiselt 1,3% (ühe ja viie aasta keskmine vastavalt 0,0% ja 0,6%), vähendades nädalaga S&P 500 ettevõtete teise kvartali müügitulu aastast langust -0,6% pealt -0,3% peale.

Energiasektorist on siiani laekunud vaid üksikute firmade numbrid, mistõttu põhinevad eelpool toodud näitajad eeldusel, et antud sektoris langeb müügitulu ja  kasum teises kvartalis keskmiselt vastavalt -26% ja -78%.  Eil ole ühtegi teist sektorit, mis avaldaks S&P 500 agregeeritud käibele ja kasumile suuremat mõju, mistõttu võiks parema ülevaate tegelikest trendidest anda info, kust on nafta ja gaasiga seotud firmad välja sõelutud. Sellisel juhul asenduks S&P 500 firmade teise kvartali müügitulu -0,3% langus 2,6% kasvuga  ja aktsiakasumi -3,7% langus kahaneks 0,0%-le, mis märgiksid mõlemad paranemist esimese kvartali muutustega võrreldes.

Käesoleval nädalal avaldab oma lõppenud kvartali tulemused 203 S&P 500 firmat, teiste seas ka alljärgnevad ettevõtted:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon