Börsihai 2016 esimese nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai 2016 esimese nädala kokkuvõte

LHV

10.10.2016 11:42

Aktsiamängu Börsihai 2016 esimene nädal pakkus aktiivsele osalejale häid võimalusi. Pärast volatiilsemat perioodi septembris on pullid ja karud leidnud taas parema tasakaalupunkti, mida näitab see, et S&P 500 on taas liikumas väga väikeses vahemikus. S&P 500 indeks lõpetas nädala 0.67% võrra languses. Edu soosis kauplejaid, kes suutsid 500 ettevõtte seast leida sellised, mis pakkusid suuremaid liikumisi. Börsihais osaleb sel aastal 2478 portfelli, mis teeb sellest läbi aegade suurima osalejate arvuga mängu.

Nädala lõikes suurimat tõusu näitas GAP Inc. aktsia (sümbol GPS), mis teatas neljapäeval pärast turu sulgemist oma septembri müüginumbrid. Heade tulemuste taustal lõpetas GAP reedese kauplemispäeva 15.23% kõrgemal. Nädala lõikes esikoha saavutanud mängijal Heiko Kasel õnnestus see liikumine ka kinni püüda. Ta suutis nädala parimana oma 15 000 eurose algportfelli kasvatada 16 690.89-le eurole ehk 11.27%.

Turu keskmise tootlusega rahuldunud ja Stardiportfelli valinud investorid, kes pole teinud ühtegi tehingut lisaks, on kaotanud oma alginvesteeringust -0.15%. Madala volatiilsuse oludes plussi on oma portfelliga jõudnud 534 mängijat, mis moodustab 21% kõikidest mängijatest. Indeksfondi SPY tootlust suutsid lüüa 1113 osalejat ehk 44% mängijatest. Üsna paljud osalejad on valinud hoiustamise tee ning ootavad veel paremat sisenemishetke. Varasemate aastate kogemus on näidanud, et võiduks võib piisata ka ainult paarist heast tehingust. Aktsiamängu alanud nädal pakub loodetavasti juba rohkem volatiilsust, kuna ettevõtted alustavad oma kolmanda kvartali tulemuste avalikustamist.

556 osalejat on otsustanud mängu käigus mõõtu võtta võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV töötajaid on Investeerimisklubi 35 liikmega ja Finantsvabadus 26 liikmega. Kohalikele investeerimisklubidele pakub konkurentsi leedukate KTU Investuotojų klubas 4 liikmega.

Haridusasutuste seas on suurim Estonian Business School (EBS) 18 liikmega, kuid väga palju maha ei jää ka Hugo Treffneri Gümnaasium (HTG) ja Tartu Tamme Gümnaasium (TTG) mõlemad 14 õpilasega. Meil on hea meel näha osalemas hulgaliselt ka teiste koolide võistkondi, sest Börsihai üks eesmärke on suurendada huvi investeerimismaailmas toimuva vastu.

Esimese koha auhinnaks on 5000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse investeerimislase raamatu ja vastavalt Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Erinevalt varasematest aastatest saab võitja auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kahe nädala tellimuse.

Mängule saab end registreerida kogu mänguperioodi jooksul: mine lehele www.lhv.ee/hai ja pane ennast mängule kirja! Lisaks võid vaadata Börsihai mängu tutvustust video kujul siit ja lühikest tehingu tegemise juhendit siit.

Soovime kõigile edu järgmisel nädalal!




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon