Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

24.10.2016 10:25

Shutterstock

Kui müügitulu osas on kolmanda kvartali tulemuste hooaeg möödunud Ühendriikides siiani ilma suuremate üllatusteta, siis kasumi tasandil peavad analüütikud tõdema, et ootused said taaskord liiga madalale seatud.

21. oktoobri seisuga oli oma lõppenud kvartali aruande esitanud 23% S&P 500 indeksisse kuuluvatest firmadest, kellest Factseti andmetel suutis 65% lüüa konsensuse müügitulu prognoosi ja tervelt 78% aktsiakasumi ootust, ületades mõlemal juhul viimase viie aasta keskmist (vastavalt 54% ja 67%).

Kui septembri lõpus arvati, et S&P 500 firmade käive võiks kolmandas kvartalis suureneda aastaga 2,6%, siis siiani raporteeritud tulemuste baasil ei ole antud hinnang muutunud. Küll on aga pilt rõõmustavam kasumi osas, mille oodatud -2,1% langus on viimase kolme nädalaga kahanenud vaid -0,3% peale (kombineerides seni avaldatud aktsiakasumeid nende firmade prognoosidega, kes alles kavatsevad raporteerida).

Eemaldades statistikast energiasektori, näeme et ülejäänud kümnes sektoris on S&P 500 indeksi ettevõtete käive kasvamas keskmiselt 4,3% ning aktsiakasum 3,3%, märkides kiirenevat kasvutempot vastavalt kolmandat ja teist kvartalit järjest.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal on oodata 178 S&P 500 ettevõtte numbreid, sh alljärgnevate omasid:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon