Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

31.10.2016 13:24

Shutterstock

Veidi enam kui pool S&P 500 ettevõtetest on oma äsja lõppenud kvartali tulemused avaldanud ning tänu arvatust tugevamatele numbritele kõigis üheteistkümnes sektoris, on nii müügitulu kui ka kasumikasv kujunemas viimase paari aasta kõrgeimaks.

28. oktoobri seisuga oli kolmanda kvartali majandusaruande esitanud 58% S&P 500 ettevõtetest. Neist 58% on Factseti andmetel suutnud lüüa analüütikute müügitulu mediaanootust, mis on kõrgem kui keskmiselt 50% viimase aasta jooksul ning andnud tulemuseks 2,7% käibe kasvu võrreldes mullu sama ajaga.  Aktsiakasumi tasandil on tulemus arvatust paremaks osutunud 74% juhtudest, kergitades kvartali kasumit aastataguse baasil 1,6%.

Kuna toornafta hind on endiselt survestamas väga valusalt energiasektori kasumirida, vähendades seda 12 kuu lõikes ligikaudu 70%, kõnelevad ülejäänud kümne sektori näitajad paremini majanduse üldisest seisust. See pilt on kolmanda kvartali kohta muutunud iga nädalaga aina paremaks. Kui oktoobri alguses hinnati energiasektorit arvestamata S&P 500 firmade Q3 käibe aastaseks kasvuks 4,1%, siis 28. oktoobri seisuga oli tegelike tulemuste selgudes hinnanguline kasv kerkinud 4,6%le. Oluliselt dramaatilisema paranemise on läbi teinud aktsiakasumi kasvu hinnang, kerkides kolme nädalaga 1,3% pealt 4,9%le.

Oodatust paremad kolmanda kvartali aktsiakasumid pole toonud siiski kaasa optimistlikumate väljavaadete laviini, millest johtuvalt puudub ka analüütikutel põhjus korrigeerida oluliselt järgnevate kvartalite prognoose, nähes niigi ette üsna arvestatavat kasumikasvu kiirenemist (neljandas kvartalis koos energiasektoriga 4,6% ning 2017.a esimeses kvartalis 13,8%).

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 134 S&P 500 ettevõtet, sealhulgas alljärgnevad:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon