Kasvukonto – ole iseenda fondijuht! - Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

Kasvukonto – ole iseenda fondijuht!

Nelli Janson

04.11.2016 15:04

Shutterstock

Viimasel ajal on üha populaarsemaks muutunud arutelud  investeerimise teemal ning inimesed tunnevad aina suuremat huvi säästmise ja oma raha kasvatamise vastu.

Kõige lihtsam ja turvalisem on raha koguda pangakontole, kuid kui sooviks oma raha ka inflatsiooni eest kaitsta, siis paraku pikema aja jooksul hoiuse ostujõud aina väheneb. Rääkimata sellest, et tänaste intressimäärade juures raha kasvamist kindlasti oodata pole. Seega tuleks oma pilk suunata tootlikuma lahenduse poole.

Väärtpaberibörs pakub võimalusi investeerida väga erinevatesse valdkondadesse, kuid oma aktsiaportfelli kokkupanek eeldab kogemust, teadmisi  ja aega. Hästi hajutatud aktsiaportfelli ehitamiseks oleks vaja ka suuremat rahasummat, mida säästmisega alles algust teinul tõenäoliselt pole.

Siinkohal tulebki appi Kasvukonto. Kasvukonto võimaldab olla iseenda fondijuht, sest valikus on üle kahekümne erineva turul kaubeldava fondi (lisaks kaks traditsioonilist fondi), mis on laiapõhjalised ja seetõttu ka madalama riskiastmega. Fondide kaudu on võimalik investeerida  nii  erinevatesse regioonidesse kui ka sektoritesse. Investeeritava summa ja fondide osakaalu saad paika panna ise ning seda vastavalt oma nägemusele ka mis tahes ajal muuta. Kõik ülejäänu teeb sinu eest ära juba pank, sest igal kolmapäeval teostatakse vastavalt tehtud valikutele Kasvukonto ostud.  Kasvukonto on ka väga paindlik portfelli võid igal ajahetkel muuta või müüa, sest lepingu lõpetamisega ei kaasne  trahve ega muid piiranguid.

Kasvukonto võlu seisneb selles, et investeerima on võimalus hakata väga väikestest summadest. Seni oli selleks piiriks 30 EUR, kui alates 4.novembrist on minimaalne investeeritav summa 1 euro. Lisaks eelnevale tühistasime ka seni kehtinud minimaalse 2eurose ostutehingu tasu ja nüüd jääb tehingutasuks 1% tehingumahust ehk kui investeeritav summa on näiteks 10 eurot, siis tehingutasu sellelt on 0,10 eurot.

Kasvukonto avamine on imelihtne. Kui oled juba LHV klient, siis sõlmi investeerimisteenuste leping, ava Kasvukonto ja alusta investeerimisega. Veelgi lihtsamaks teed oma investeerimisteekonna siis, kui sõlmid ka püsikorralduse. Kasvukonto on läbipaistev ehk omad täielikku ülevaadet, mis sinu portfellis toimub. Saad iga hetk jälgida oma positsioone, laekunud dividende ja haldustasusid.

Kasvukonto puhul tuleb arvestada, et tegemist on pikaajalise investeeringuga ning märksõnadeks on aeg ja järjepidevus. Investeerides regulaarselt pika aja jooksul Kasvukonto valitud fondidesse, samal ajal ka reinvesteerides dividendid, hakkab su jaoks tööle imeline liitintress, mis vaikselt kuid kindlalt sinu raha aja jooksul kasvatab. Mineviku põhjal tuleviku ennustamine on küll libedale teele minek, aga näiteks kõige populaarsema indeksfondi Standard & Poor’s 500 põhjal toodud näide antud artiklis selgitab ilmekalt kuidas järjepidevus sihile viib ning säästmine lõpuks kuhjaga ära tasub.

Säästmine on oluline, sest me ei tea kunagi, millal võib tekkida olukord, kus sissetulek mõneks ajaks väheneb või kaob ja isegi siis, kui seda ei juhtu, annab teadmine rahalisest puhvrist finantsilise turvatunde. Kuigi Kasvukonto haldamine ei eelda põhjalikke investeerimisalaseid teadmisi, siis lähemale investeerimismaailmale viib see kindlasti ning kes teab, kuhu see uus avanenud uks ühel päeval veel juhatada võib.

Edukat investeerimist!

Kasvukonto tingimuste ja hinnakirjaga saab tutvuda siin

Fondidega saab tutvuda siin




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon