Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

23.01.2017 11:01

Shutterstock

20. jaanuariks oli oma lõppenud kvartali majandustulemused jõudnud avaldada 12% S&P 500 indeksisse kuuluvatest firmadest. Kuna karussell on pöörlema läinud ilma suuremate üllatusteta, hoiavad investorid paralleelselt kätt USA värske administratsiooni pulsil, lootuses et ees seisab eredam tulevik.

Kui 13. jaanuari seisuga hinnati S&P 500 firmade neljanda kvartali aktsiakasumi aastaseks kasvuks 3,2% (kombineerides juba avaldatud numbreid nende firmade ootustega, kes alles kavatsesid raporteerida), siis nädala jooksul selgunud kasuminumbrid aitasid kergitada kasvu 3,4% peale, mille taga olid peamiselt finantssektori ettevõtted. Neljanda kvartali müügitulu on kujunemas 4,6% võrra suuremaks mullusest ning antud hinnangut pole läinud nädala jooksul avaldatud tulemused kõigutanud.

Võrreldes eelnevate kvartalitega paistab silma konsensuse ootuse ületajate tavapärasest väiksem osakaal, mis ei pruugi olla väga märgilise tähendusega arvestades tulemuste hooaja väga varajast faasi. Aga siiski, kui Factseti andmetel on viimase aasta jooksul harilikult 71% ettevõtetest suutnud ületada analüütikute seatud aktsiakasumi latti ja 52% trumbanud müügitulu prognoosi, siis neljanda kvartali puhul on siiani vastavad näitajad olnud 61% ning 47%.

Üldiselt on ettevõtete juhid tulemustejärgsetes pressikonverentsides olnud optimistlikud, täheldades oma klientide puhul kasvanud kindlustunnet. Samas, kui näiteks finantsteenuseid pakkuva BB&T tegevjuht Kelly King ütles, et regionaalsete üksuste juhtidega viimastel nädalatel kohtudes on hakanud järjest tugevamalt korduma sõnum ettevõtete suurenenud huvist võtta laenu ning laiendada äritegevust, siis samuti finantssektoris tegutsevate US Banki ja PNC juhtide sõnul räägitakse küll kasvanud optimismist, kuid otseselt pole see veel reaktsiooni kaasa toonud.

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 70 S&P 500 ettevõtet, teiste seas alljärgnevad:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon