Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

01.08.2017 10:43

Shutterstock

28. juuliks oli veidi üle poole S&P 500 indeksisse kuuluvast ettevõttest oma teise kvartali aruande esitanud ning positiivsed signaalid, mida saatsid esimesed firmad, on täiendavate tulemuste selgudes vaid tugevnenud.

Factseti andmetel suutis juuli eelviimase tööpäeva seisuga raporteerinud S&P 500 firmadest ületada analüütikute teise kvartali aktsiakasumi ootust 73%, lüües prognoosi keskmiselt 6,4%.  Kui vaadata viimast viit aastat, siis keskmiselt on need näitajad jäänud 68% ja 4,2% peale, tänu millele on S&P 500 ettevõtete teise kvartali aktsiakasumi kasvuks kujunemas 9,1%. Kõigest paar nädalat tagasi hinnati tõenäoliseks 6,8% kasvu.

Allikas: Factset, LHV

Pika puuga ületatakse ka analüütikute müügitulu ootust.  Konkreetsemalt on seda teinud 73% firmadest, mis pole olnud varem nõnda kõrge perioodil, mil Factset on andmeid kogunud (alates 2008.a kolmandast kvartalist). Positiivsete üllatuste tõttu on S&P 500 firmade teise kvartali käibe kasv kerkinud viimase kahe nädalaga 4,8% pealt 5,2% peale.

Ettepoole vaadates tuleb tõdeda, et analüütikud on alahinnanud positiivsete trendide jätkumist, sest 28. juuli seisuga oli jooksvaks kvartaliks prognoosi väljastanud veidi üle poolesaja ettevõtte ning siiani on negatiivsete hoiatuste osakaal tavapäratult madal (52% vs 75% keskmiselt viimase viie aasta jooksul).  Sama võib järeldada, kui vaadata prognoose kergitavate ja langetavate firmade osakaalude erinevust. Bespoke’i andmetel oli vahe nõnda kõrge kasumiootust tõstvate ettevõtete kasuks viimati 2011.a.

 

Allikas: Bespoke

Käesoleval nädalal raporteerib oma tulemused kokku 133 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgnevad firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon