Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

25.10.2017 10:56

Shutterstock

Kui tavaliselt on USA ettevõtete kvartalitulemuste laekudes tegelik pilt osutunud arvatust paremaks, siis seekord muutus esimese nädala möödudes niigi kesine kasumikasvu ootus veelgi nigelamaks.

Kolmanda kvartali raportitele vastu minnes arvati, et S&P 500 ettevõtete kasumikasv aeglustub jõuliselt ning piirdub kindlustusfirmade väljamaksete tõttu heal juhul 2,1%ga. 20. oktoobri seisuga oli oma numbrid avaldanud 17% S&P 500 firmadest ning selle info baasil alanes kasumikasvu ootus nädalaga 1,7%le. Süü langeb siiski peamiselt General Electricule, kes teenis prognoositud 0,49 dollari asemel 0,29 dollarit kasumit aktsia kohta ning selle tulemusel kukkus kogu tööstussektori 2,2% kasumiootus -3,3%le.

Müügitulu tasandil on seis jäänud märksa stabiilsemaks. Kombineerides nende firmade käibeid, kes on juba raporteerinud ning nende ettevõtete ootusi, kes kavatsevad alles info avalikustada, peaks S&P 500 firmade kolmanda kvartali müügitulu paranema aastaga 5,1% võrra, mis on kümnendiku võrra parem kui nädal varem. Seejuures on analüütikute prognoosi suutnud ületada 72% ettevõtetest ning teinud seda keskmiselt 1,0% võrra, mis mõlemad on üle viimase aasta keskmise (vastavalt 61% ja 0,6%).

Käesoleval nädalal avaldavad oma tulemused teiste seas järgmise ettevõtted:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon