Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

31.10.2017 14:16

Shutterstock

Läinud nädala seisuga oli oma kolmanda kvartali tulemused avaldanud veidi üle poole S&P 500 ettevõtetest ning kui hooaja alguses kujunes pilt kasumikasvu osas nukraks, on arengud vahepeal selgelt positiivsemaks muutunud.

Tänu mitmete suuremate tööstus-, energia- ja tehnoloogiasektori ettevõtete oodatust palju tugevamatele tulemustele kerkis S&P 500 firmade kolmanda kvartali aktsiakasumi kasvumäär 4,7%le, sooritades nädalaga märkimisväärse hüppe (1,7% pealt).  Kui jätta välja orkaanidest ja Mehhiko maavärinast räsitud kindlustussektor, tõuseks kasv 7,4%ni, mis pole sugugi halb arvestades kõrgemat võrdlusbaasi.    

Allikas: Factset

Samuti on kiirenenud müügitulu kasv, liikudes nädalaga 5,1% pealt 5,7%le.  Käive on kujunenud oodatust paremaks 67% juhtudest, mis ületab nii ühe kui ka viie aasta keskmist (vastavalt 61% ja 55%). Samuti on tugev olnud ületamise ulatus, kui keskmiselt on müük osutunud 1,5% prognoositust kõrgemaks, rohkem kui näiteks viimasel neljal kvartalil keskmiselt (0,6%).

Allikas: Factset

Positiivseks elemendiks kolmanda kvartali tulemuste juures on siiani olnud ka julgustavad ettevaatavad kommentaarid. Factseti andmetel andis 27. oktoobri seisuga neljandaks kvartaliks prognoosi 49 ettevõtet, kellest 29 väljastas negatiivse kasumihoiatuse ning  20 üllatasid positiivselt. Negatiivsete väljavaadete 59% osakaal on küll pisut kõrgem kui teise kvartali järgselt samal ajal (52%), kuid püsib siiski tublisti alla viimase viie aasta keskmise (75%). Sestap pole ka analüütikud S&P 500 neljanda kvartali aktsiakasumi ligi 11% kasvuootuses järele andnud.

Käesoleval nädalal raporteerib oma tulemused 135 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised nimed:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon