Börsihai vs. investor Toomas viienda nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai vs. investor Toomas viienda nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

06.11.2017 11:42

LHV

Börsihai vs. investor Toomas mängu algusest on esimene kuu möödunud. Eelmisel nädalal avaldatud tulemused mõjutasid suuresti ka mängijate portfelle. S&P 500 indeks tõusis nädalaga 0.26% ning portfellide keskmine tootlus oli -0.77%.Teist nädalalt järjest on kaksikjuhtimise haaranud mitme portfelliga mängiv Mikk Talpsepp oma portfellidega „jaanuar“ ja „95%“. Kolmandal positsioonil on endiselt Mihkel Kukk, kes on liidriga vahet vähendanud ning kaotab esikohale 82 144.74 euroga. Esikümne lõpetab ainukesena kõik nädalad esikümnes olnud Aivar Õepa. Kõik esimese kümne portfellid on mängu algusest kasvatanud oma väärtust üle 20%.

Kõige enam kasvasid viiendal nädalal pooljuhtide tootja Qualcomm (QCOM) 13.27% ja Houstonis tegutsev energiatootja Marathon Oil (MRO) 12.82%. Need olid ka ainukesed üle 10% tõusu näidanud ettevõtted. Suurt langust pidi tunnistama tervishoiuteenuseid pakkuv Envision Healthcare (EVHC) -37.70% ja spordiriiete tootja Under Armour -27.62%.

Viiendal nädalal tasuti viimase 21 portfelli eest. Seega on lõplik mängijate arv 816, kellel on ühtekokku 935 portfelli. 47% portfellidest on suutnud väärtust kasvatada ning 34% on väärtust kaotanud. Portfellide keskmine tootlus viiendal nädalal oli -0.77%. Languse põhjuseks on peamiselt mitme populaarse ettevõtte langus, mida leidub paljudes portfellides. Portfellide viienda nädala keskmine tootlus jääb alla nii indeksfondile SPY 0.26% tootlusele, kui ka Investor Toomase 0.69% tootlusele. Investor Toomase portfelli väärtus on 291 988.57 eurot, mis tähendab, et protsentuaalset tootlust vaadates oleks ta  edetabelis 383. kohal. www.lhv.ee/hai/edetabel lehel on tema koht muutuv, sest seda uuendatakse lehe igakordselt avanemisel uuesti.

Mitmed osalejad on otsustanud mängu käigus mõõtu võtta ka võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV ja Äripäeva töötajaid on EBS 37 liikmega, FTE 10 liikmega ja Investeerimisklubi 8 liikmega.

Mis oleks kui

Kui mängu algul oleks panustanud kogu portfelliga S&P500 indeksile, siis oleks viie nädalaga portfelli väärtus kasvanud valuutaga korrigeeritult 0.97% ning portfelli väärtus oleks 292 818.58 eurot. See annaks hetkel edetabelis 362. koha.

Tuletame meelde, et seoses USA vööndiajale üleminekuga muudame tagasi ka reeglite punkti 6 järgmiselt.

Vana:
15:30 Algab kauplemine USA turgudel
22:00 Lõpeb antud päeva orderite sisestamine USA turgudel

Uus:
16:30 Algab kauplemine USA turgudel
23:00 Lõpeb antud päeva orderite sisestamine USA turgudel

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Mängule registreerimine on lõppenud.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon