Fintechide tähelepanu koondub Eestisse – Fintech Forum 2017 - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Fintechide tähelepanu koondub Eestisse – Fintech Forum 2017

08.11.2017 09:36

Juba 17. novembril saab Tallinnast finantstehnoloogia valdkonna tähelepanu keskpunkt, kui rahvusvahelisel tippkonverentsil Fintech Forum 2017 arutletakse, kuidas fintechide abil unistus digitaalsest ühisturust ellu rakendada.

Finance Estonia korraldataval konverentsil astub üles mitmeid tuntud nimesid, alustades Andrus Ansipist ja Rain Lõhmusest ning lõpetades tuntud finantsblogija Chris Skinneriga. Pileteid konverentsile on veel saadaval.

Finantstehnoloogia ja digitaalse ühisturu eksperdid on jõudnud seisukohale, et kuigi täna finantsteenuste ühisturg Euroopas veel päriselt ei tööta, oleme me jõudmas sellele lähemale kui kunagi varem. On kokku arvutatud, et EL-i ühine finantsturg tooks kokku tulu üle 500 miljardi euro. Kuidas see aga ellu viia? Kuidas võimaldada finantstehnoloogia ettevõtete lihtsat skaleerimist ja kõiki tehnoloogilisi võimalusi ära kasutada?

Fintech Forumi 2017 avab oma sõnavõtuga Euroopa komisjoni asepresident ja digitaalse ühisturu volinik Andrus Ansip, kes kaardistab, kuidas digitaalne ühisturg 10 aastaga Euroopat muuta võiks. Konverentsis esimeses osas arutletakse just maailma suurima turu loomise teemal. Sel teekonnal on ka mitmeid takistusi, mida esinejad oma sõnavõttudes puudutavad.

Konverentsi teine osa keskendub innovatsioonile. Finantstehnoloogia tulevikuvisioonidest, unistustest ja reaalsusest kõneleb LHV asutaja Rain Lõhmus. Pikemaks vestluseks annab alust ka teema, kas fintechidel on ka tegelikkuses võimalik inimeste elu paremaks muuta või mitte. Kindlasti pakub pinget paneeldiskussioon kaasaegsete fintechide ja regulaatorite suhetest, mida juhib Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler. Diskussioonis osaleb ka krüptoraha vahendusplatvormi Coinbase’i Ühendkuningriigi tegevjuht Zeeshan Feroz ja Euroopa pangandusföderatsiooni poliitikajuht Sebastien de Brouwer.

Fintech Forumi lõpetab teemablokk teemal, kuidas eelpool mainitud 500 miljardit eurot ikkagi päriselus ühise finantsturu loomisel teenida. Kaardistatakse ka kuidas selline summa on kujunenud. Ürituse viimase ettekande teeb tuntud finantsekspert ja blogija Chris Skinner (http://www.thefinanser.com), kes esineb teemal, kuidas fintech-valdkonna pakutavaid võimalusi kõige paremini ära kasutada.

Kasutades sooduskoodi 10%OFF on võimalik konverentsile registreeruda soodushinnaga. Fintech Forumi 2017 üheks toetajaks on LHV.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon