Börsihai vs. investor Toomas kümnenda nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai vs. investor Toomas kümnenda nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

11.12.2017 14:16

LHV

Börsihai 10. nädal suuri muutusi esiotsas kaasa ei toonud. Hea meel on tõdeda, et vastupidiselt eelmisele nädalalale ületas portfellide keskmine tootlus S&P 500 indeksit. Portfellid kasvasid nädalaga keskmiselt 0.60%, kuid S&P 500 indeks kõigest 0.35%. Mikk Talpsepa viisikjuhtimine on muutnud nelikjuhtimiseks ning viienda positsiooni on sisse võtnud Lauri Meidla portfelliga „Virtual Reality“. Esikoha portfell kasvas nädalaga 7.74% ning on nüüd väärt 613 877.64 eurot. Esikümne lõpetab esmakordselt top10-sse pääsenud Henri Tuulik.

Eelmisel nädalal kasvasid üle 10% kaks ettevõtet - autoelektroonikat tootev Delphi Technologies PLC (DLPH) +11.18% ning tervishoiusektoris tegutsev DaVita Inc (DVA) +10.80%. Enim langesid energiasektoris tegutsev Range Resources Corp (RRC) -13.08%, mänguasju tootev Mattel Inc (MAT) -12.86% ja elektritootja Edison International (EIX) -11.09%.

452 portfelli (49%) on suutnud oma väärtust kasvatada ning 357 portfelli (39%) on väärtust kaotanud. Investor Toomase portfelli väärtus langes mitmendat nädalat järjest. Nädalaga -0.23% kaotanud investor Toomase portfelli väärtuseks on 286 158.66 eurot, mis annab edetabelis 647. koha.

Mitmed osalejad on otsustanud mängu käigus mõõtu võtta ka võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV ja Äripäeva töötajaid on EBS 37 liikmega, FTE 10 liikmega ja Investeerimisklubi 8 liikmega.

Kõige rohkem langenud aktsia 10 nädala jooksul

Kui mängu algul oleks õnnestunud valida oma portfelli Envision Healthcare (EVHC) aktsia ning sellesse kogu portfelliga panustanud ja siiamaani positsiooni hoidnud, siis oleks portfelli väärtus hetkel valuutaga korrigeeritult 207 437.00 eurot, mis annaks edetabelis 906. koha. Nimelt on EVHC mängu jooksul kõige enam langenud S&P 500 indeksisse kuuluv aktsia.

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Mängule registreerimine on lõppenud.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon