LHV pensionifondid investeerisid Luminori võlakirjadesse - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV pensionifondid investeerisid Luminori võlakirjadesse

LHV

19.12.2017 15:17

LHV pensionifondid investeerisid Luminori emiteeritud võlakirjadesse 35 miljonit eurot. Emissioonist saadud vahendeid, mida 30 miljoni suuruse investeeringuga finantseerisid ka Swedbanki pensionifondid, kasutatakse tavapärase äritegevuse arendamiseks ja Luminori emapankadelt saadud rahastuse asendamiseks.

Luminor Bank AS sisenes kohalikule Baltikumi kapitaliturule esimese kvartali jooksul pärast tegevuse alustamist 1. oktoobril 2017. Praegu rahastatakse Luminori tegevust peamiselt era- ja äriklientide hoiustest ning emapankade (DNB ja Nordea) poolt. Pikas plaanis soovib Luminor saada klientidelt rohkem hoiuseid ning asendada emapankade rahastuse järk-järgult keskmise pikkusega ja pikaajalise stabiilse institutsionaalse rahastamisega.

„Meil on hea meel teatada, et esimene Luminori võlakirjade emissioon toimus nii varakult. Koostöö LHV ja Swedbanki pensionifondide halduritega oli sujuv ja professionaalne. Algus on meie jaoks paljutõotav ja plaan on hakata emissioone korraldama regulaarselt Balti turgudel,” kommenteeris Luminor Group AB tegevjuht Erkki Raasuke.

Toimunud investeering Luminori võlakirjadesse on tänavu juba teine kord, kus LHV pakub kohalikele pankadele kapitali. „Oleme veendunud, et see investeering on kasulik kõigile osalejatele. Suutsime ühiselt luua pikemaajalise võlainstrumendi, mis sobib pankadele laenuandmise rahastamiseks. Ühtlasi saavad pensionifondide kliendid teenida tootlust, mis on suurem kui lühiajaliste hoiuste puhul,“ kommenteeris LHV pensionifondide juht Andres Viisemann. „Selle investeeringuga astume järgmise sammu Eesti kapitaliturgude arendamise pikas protsessis.”

Swedbank Investeerimisfondid ASi tegevjuhi Kristjan Tamla sõnul on see Eestis esimene kord, kus pensionifondide ühine rahastamispakkumine osutus edukaks.  „Skandinaaviamaades rahastavad pensionifondid suuremaid projekte sageli ühiselt ja Luminori võlakirjaemissioon näitab, et sama praktika hakkab välja kujunema ka siin. Samuti on see hea näide selle kohta, kuidas kohalikud investorid saavad ettevõttele kapitali pakkuda juba enne seda, kui välisinvestorid ettevõtet rahastama hakkavad,” lausus Kristjan.

 

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Fondide osakute väärtused võivad nii kasvada kui kahaneda ja fondide eelmiste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluste kohta. Fondi investeeritud rahasumma väärtuse säilimine ei ole garanteeritud. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga. LHV pensionifondide tingimuste kohaselt ei pea fondijuht fondide vara Eestisse investeerima. Eestisse tehtud investeeringute osakaalu suurenemise tagajärjel võib fondide tootlust oluliselt mõjutada Eesti majanduse käekäik või mõni muu sündmus või asjaolu, mis mõjutab Eestiga seotud emitentide käekäiku. Tulevikus võib Eesti investeeringute osakaal nii tõusta kui langeda.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon