LHV pensionifondid investeerisid IT sektori idufirmade fondi - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV pensionifondid investeerisid IT sektori idufirmade fondi

LHV

01.03.2018 16:29

Trind Venturesi uue fondi kolm peamist investorit on Euroopa Investeerimisfond, mis investeerib Junckeri kava raames (EIF), LHV pensionifondid ja Trind Ventures’i meeskond. Fondi esimeseks sulgemiseks koondati 21 miljonit eurot.

Fond hakkab investeerima Eesti, Soome, Läti ja Leedu ning laiemalt Kesk- ja Põhja-Euroopa kasvuetapis infotehnoloogiaettevõtetesse. Fond aitab leida lahenduse alustavate ettevõtete kasvavale nõudlusele seemnekapitali järele ning loob uusi võimalusi algkapitali pakkumiseks regionaalsete investeerimissündikaatide kaudu. Tehnoloogiaettevõtetele pakub fond seemnekapitali alates 100 000 eurost ning jätkuinvesteeringuid saab teha kuni 3 miljonit eurot ühe ettevõtte kohta. Fond võib investeerida nii iseseisvalt kui ka ühiselt, koos kohalike äriinglite ja või teiste varajase faasi fondidega. Fond plaanib investeerida kuni 10 uude portfelliettevõttesse aastas.

Trind Venturesi partner Ivar Siimar märkis, et fond juba peab läbirääkimisi paljude alustavate ettevõtjatega ning nüüd saab asuda neisse ka investeerima. „Tänu mitmetele piirkonnast pärit globaalsetele edulugudele on startuppide kvaliteet aasta-aastalt paranenud. Ühtlasi olen rõõmus, et varajase faasi investeeringuteks on nüüd saadaval veidi rohkem kapitali. See suurendab kohalike ettevõtete eduvõimalust.  Meil on nüüd võimalik moodustada suuremaid kohalikke investeerimissündikaate,” rääkis Trind Venturesi partner Ivar Siimar.

Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresidendi Andrus Ansipi sõnul on Euroopa varajase faasi ettevõtete kapitali kättesaadavuse parandamine üks põhilisi Euroopa Liidu prioriteete. „Euroopa tehnoloogiasektor loob töökohti kiiremini kui mistahes muu sektor, seega on eluliselt tähtis, et teeme kasvuetapis ettevõtete abistamiseks kõik, mis suudame,“ ütles Andrus Ansip.

LHV fondijuht Kristo Oidermaa tõi välja, et antud investeeringuga jätkavad LHV pensionifondid kohaliku turu arendamist. „Investeerime fondi, mis toetab uute infotehnoloogiaettevõtete pealekasvu. IKT sektor on stabiilselt olnud üks tugevaid panustajaid Eesti majanduskasvu, mistõttu usume, et ka meie kliendid hindavad selle investeeringu kasulikkust ja potentsiaali,“ lisas Oidermaa.

Trind Venturesi partneri Taavi Lepmetsa sõnul suurendab fond sihtturgude majanduslikku aktiivsust ja innovatsiooni, kuid eesmärk on saavutada ka head pikaajalist tootlust fondi investoritele. “Meie meeskond on varasemalt saavutanud 8-kordse tootluse investeeritud rahale.  Seega, latt on kõrge, kuid loodame, et meie üle 10-aastane investeerimishorisont aitab meil seda saavutada,“ sõnas Taavi Lepmets.

Trind Venturesi üheks investoriks on Euroopa Investeerimisfondi (EIF) poolt juhitud InnovFin Equity, mille rahastajateks on Euroopa Liit Horizon 2020 meetme raames ja Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fond (EFSI). EFSI eesmärk on parandada Euroopa ettevõtjatesse investeeringuteks vajaliku kapitali kättesaadavust ning innustada erainvestoreid toetama innovaatilisi ja strateegilisi projekte EIB grupile antava garantii läbi.

 

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Fondide osakute väärtused võivad nii kasvada kui kahaneda ja fondide eelmiste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluste kohta. Fondi investeeritud rahasumma väärtuse säilimine ei ole garanteeritud. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga. LHV pensionifondide tingimuste kohaselt ei pea fondijuht fondide vara Eestisse investeerima. Eestisse tehtud investeeringute osakaalu suurenemise tagajärjel võib fondide tootlust oluliselt mõjutada Eesti majanduse käekäik või mõni muu sündmus või asjaolu, mis mõjutab Eestiga seotud emitentide käekäiku. Tulevikus võib Eesti investeeringute osakaal nii tõusta kui langeda.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon