Investeeri iga kaardimaksega! - Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

Investeeri iga kaardimaksega!

LHV

27.08.2018 09:26

Lembitu Mikker

Alates tänasest on Kasvukonto teinud läbi mõned uuendused. LHV pakub unikaalset säästmislahendust ehk Kasvukontoga seotud mikroinvesteerimist. Mikroinvesteerimine võimaldab kasvatada oma investeerimisportfelli, seda märkamatult ja mugavalt iga deebetkaardiga tehtud makse kaudu. Lisaks lisandus senisesse fondivalikusse hulgaliselt uusi fonde, mille peamine fookus on tulevikku kujundavatel megatrendidel.

Kasvukonto on mõeldud just neile, kes soovivad alustada investeerimisega väikestest summadest. Kasvukontoga saab investeerida juba alates ühest eurost ning seda ka väga madalate kuludega indeksfondidesse. Nii on võimalik hoida teenustasud kontrolli all ning kliendile jääb rohkem raha. Kasvukonto kaudu on hetkel võimalik raha paigutada 38 võlakirja- või aktsiafondi, seda erinevates regioonides ning erinevate suurustega ettevõtetes. Valiku tegemise lihtsustamiseks on võimalik fonde varasemast lihtsamalt filtreerida.

Mikroinvesteerimise kasutamise eelduseks on Kasvukonto olemasolu. Kui seda veel pole, tuleb sõlmida investeerimisteenuste leping ja seejärel Kasvukonto leping. Mõlemat saab mugavalt teha internetipangas. Järgmine samm on aktiveerida internetipangas mikroinvesteerimise teenus. Investeeringu suuruseks saab valida piiramata või piiratud ümardamise. Sellega määratakse, kui suur on investeeringu summa, mille pank arvutab iga deebetkaardimakse alusel. Viimane samm on maksta deebetkaardiga ning teada, et iga maksega toimub ka automaatne investeering, mis kantakse Kasvukontole.

Mikroinvesteeringu summa arvutamiseks on kaks reeglit. Piiramata variandi puhul ümardatakse kaardimakse summa järgmise täisarvuni.

Näiteks: maksate kaardiga summas 9,2 eurot. Sellele järgnev esimene täisarv on 10 eurot. 10 euro ja 9,2 euro vahe on 0,8 eurot – see ongi summa, mille eest tehakse mikroinvesteering.

Piiratud variandi korral eristatakse alla 10-euroseid ja üle 10-euroseid makseid. Kui eelistatakse piiratud varianti, tähendab see 10%-reegli rakendumist: alla 10-eurose makse puhul võetakse mikroinvesteeringuks 10% makstud summast.

Näiteks: maksate kaardiga summas 1,2 eurot. Sellest 10% on 0,12 eurot – see ongi summa, mille eest tehakse mikroinvesteering.

Üle 10-eurose kaardimakse puhul ümardatakse summa ikkagi järgmise täisarvuni ehk mikroinvesteering tehakse samamoodi nagu piiramata variandi puhul. Vaikimisi on aktiveeritud piiramata mikroinvesteeringu suuruse reegel, ent seda saab igal ajal internetipangas muuta.

Mikroinvesteeringute kaudu Kasvukontole kogunenud summa investeeritakse kord nädalas kolmapäeva õhtuti. Mikroinvesteerimine kehtib kliendi kõigi kasutatavate deebetkaartide osas. Teenuse aktiveerimine ja kasutamine on tasuta.

Seega iga kord, kui ostate poes toidukraami või einestate restoranis ja maksate selle eest kaardiga, saate lisaks maksele teha ka mugavalt ja märkamatult investeeringu, mis kantakse Kasvukontole. 10%-reegel, mida võib rakendada, aitab vältida liiga suuri mikroinvesteeringuid väikeste maksete korral, mida võib eriti sagedasti ette tulla laste ja noorte puhul. Edendamaks säästmist ja rahaasjade teadlikku korraldamist pakub LHV Noortepanga raames kuni 26-aastastele kasutajatele Kasvukontot ilma haldustasuta.

Kasvukonto fondivalikus on varasemalt eelistatud peamiselt laiapõhjalisi indekseid S&P 500 (SXR8) ning Stoxx Europe 600 (EXSA). Lisasime investorite valikuvõimaluste suurendamiseks globaalseid megatrende jälgivad fonde. Näiteks on nüüdsest võimalik panustada robootikafirmade, tervishoiu sektori, jätkusuutlikku arengut pakkuvate ettevõtete või  krüptovaluutade käekäiku. Tutvu uuenenud fondivalikuga siin.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon