Börsihai I nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai I nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

15.10.2018 10:30

Aktsiamäng Börsihai 2018 on alanud väga põnevalt. Kui esimesed kaks päeva möödus turgudel rahulikus tempos, siis kolmapäevast alanud langus kärpis tugevalt ka mängijate portfelle. S&P 500 indeks jäi nädala algusega võrreldes koguni 4,10% miinusesse, kuid hoolimata punastest toonidest on 332 mängijat 2377-st oma portfelli väärtust suurendanud. Esikohale on kerkinud Gert Lõhmus portfelliga „Gerttt9“, kes on portfelli väärtust kasvatanud 16 788,77 euroni, edestades järgevat 662,34 euroga.

Kui eelnevatel aastatel on esikohtadel pigem leidnud mängijad, kes kogu portfelli ulatuses panustavad ühte ettevõttesse, siis senine liider Gert tõestab, et saab ka vastupidi. Mängu alguses hajutas ta oma portfelli kaheksa ettevõtte vahel (AAPL, AMZN, ATVI, FB, GOOG, MU, TSLA, TWTR) ning päeva jooksul mängis positsioone ümber. Sarnaselt käitus ta ka teisipäeval, kuid kolmapäeval otsustas strateegiat muuta ning suurendanda portfelli osakaalu ühele kindlale ettevõttele.

Teisele kohale on kerkinud Ants Ratškov portfelliga „ants“. Tema strateegia tundub olevat panustada ühele kindlale ettevõttele, milleks hetkel on Tesla Inc. (TSLA). Tundub, et senimaani on see edukalt toiminud, sest hetkel on ta teisel kohal ning jääb liidrist maha 662,34 euroga.

Kolmandalt kohalt leiame Andrei Koitmäe portfelliga „Tiigerhai 2018“, kes esimene mängupäev vaatas võistlust kõrvalt ning otsustas teisipäeval esimesed positsioonid soetada, ostes Western Digital Corporationit (WDC) ja Alibabat (BABA), mis mõlemad said nädala lõpu poole kasumiga realiseeritud. Uuele nädalale läheb ta vastu portfelliga, mis on jaotatud üsna võrdselt Wells Fargo (WFC), Inteli (INTC) ja American Airlines (AAL) vahel. Hetkel on ta liidrist maas 703,08 euroga.

Kõige edukamad ettevõtted

Börsihai esimene nädal pakkus nii tõuse kui langusi. 508-st Börsihais kaubeldavast väärtpaberist lõpetas pärast nädalast perioodi rohelises 33 ettevõtet ehk 6,50%. Suurimat kasvu näitas naistele riideid tootev L Brands (LB), mis tõusis 10,26%. Toidutööstuses tegutsev Conagra Brands Inc. (CAG) tõusis 5,21% ning kaevandushiind Newmont Mining Corporation (NEM) 4,77%. Üle 10% langes nädalaga 17 ettevõtet. Kõige enam kaotasid väärtust ehitusettevõte Fluor Corporation (FLR) -20,45% ning pakenditootjad Packaging Corporation of America (PKG) -16,64% ja WestRock Company (WRK) -15,72%. Sellel nädalal leidub ka ohtralt ettevõtteid, kes avaldavad oma III kvartali tulemused. Seega on kõigil hea võimalus oma portfelli kasvatada ja liidritega vahet vähendada. Tulemusi avaldavate ettevõtete nimekiri on leitav ka meie Facebooki lehelt.

Auhinnad

Esimese koha auhinnaks on 5000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 kuu digitaalne lugemisõigus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 2000 ja 1000 eurose rahalise auhinna, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 3 kuu digitaalse lugemisõigusega. Eraldi auhind on iga nädala lõpus suurima portfelli väärtuse saavutanud kooliõpilasele, kes saab 100 eurot. Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad mängu ajal tasuta lugeda Äripäeva online lehte.

Täna on veel viimane võimalus Börsihai 2018 mängule registreerida. Hetkel võtab mängust osa 2377 mängijat, mille hulgas on 41 kooli ja mitmeid teisi tiime. Börsihai kodulehel on videod õpetusega, mis aitavad paremini mõista, kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis ja Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon