Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

23.10.2018 10:19

Shutterstock

19. oktoobri seisuga oli oma kolmanda kvartali tulemused jõudnud avaldada 17% S&P 500 ettevõtetest, kellest 64% ületas analüütikute käibeprognoosi ning 80% lõi aktsiakasumi ootust.

Ehkki põhjapanevaid järeldusi on sellest veel vara teha, siis müügitulu tasandil võib öelda, et tugevama dollari ja kohati nõrgema nõudluse tõttu on ettevõtetel keerulisem positiivselt üllatada. Müügitulu on endiselt mullusega võrreldes näitamas arvestatavat  kasvutempot (7,4%), kuid konsensuse ootuse ületajate osakaal on kahanenud alla viimase aasta keskmise (73%) ning tavapärasest tagasihoidlikum on ka prognoosi ületamise määr (keskmiselt 0,5% võrreldes viimase aasta 1,3%lise keskmisega).

Allikas: Factset

S&P 500 ettevõtete aktsiakasum on siiani raporteeritud tulemustel ning avaldamist oodatavate firmade prognooside baasil näidanud kolmandas kvartalis hinnanguliselt 19,5% kasvu ning erinevalt müügitulust püsib ootuste ületajate osakaal muljetavaldavalt kõrgena (viimase aasta keskmine 77% ning viie aasta keskmine 71%).

Ka siin on vara midagi kaugeleulatuvat järeldada, kuid seik, et kasumiootuse ületamise 3,9% määr jääb alla viimase aasta keskmisele (5,4%), võib potentsiaalselt viidata kasvanud kulusurvele.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 158 ehk ligi 32% S&P 500 ettevõtetest, teiste seas järgmised nimed:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon