Börsihai III nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai III nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

29.10.2018 11:00

Börsihai kolmas nädal möödus turgudel langustrendis, kuid Börsihai mängijad suutsid sellest hoolimata edukad olla. Kui eelmisel nädalal püsis portfelliga plussis 425 mängijat ehk 17% kõikidest mängijatest, siis sellel nädalal tõusis arv 524 portfellini ehk 20% mängijatest. S&P 500 indeks langes nädalaga üle 120 punkti ehk 3,94%.

Kui esimesed kaks nädalat juhtis mängu Gert Lõhmus portfelliga „Gerttt9“, siis sellel nädalal leiame ta 2203 realt ning mängu on asunud tema asemel juhtima Janek Alvela portfelliga „kh“. Janek panustas ettevõtete tulemustele (FCX, DXC, TWTR, ALGN, WYNN, EXPE, WDC) tehes nädala jooksul 17 tehingut, millest 13 olid kasumlikud. Uueks nädalaks on ta kõik positsioonid realiseerinud ning läheb vastu täielikult rahas olles.
Teisele kohale on kerkinud Jaan Juurikas portfelliga „juurikas“, kellel piisas nädala jooksul kolmest Tesla Inc. (TSLA) ostutehingust, et hõivata teine positsioon. Uuele nädalale läheb ta samuti vastu portfelliga, milles on TSLA aktsiad.

Kolmandale kohale on sellel nädalal tõusnud meie parim noormängija Pärt Kõrgesaar portfelliga „Musketeer“, kes sarnaselt Jaaniga panustas ainult TSLA-le, tehes kokku 5 ostutehingut. Sellest piisas, et võita noortearvestuses 100 eurot ning konkureerida ka 5000 euro suurusele peaauhinnale.

Kõige edukamad ettevõtted

Üle 10% tõusis nädala jooksul neli ettevõttet. Elon Muski juhitud Tesla Inc. (TSLA) tõusis 27,27%, tarkvaraettevõte Cadence Design Systems Inc. (CDNS) kasvas 13,49%, sotsiaalmeedia platvorm Twitter Inc. (TWTR) 12,24% ja ehitussektoris tegutsev PulteGroup Inc. (PHM) 10,89%. Üle 10% langes koguni 49 ettevõtet. Kõige enam kaotasid väärtust gaasiettevõte EQT Corporation (EQT) 29,82% ning tehnoloogiaettevõtted Align Technology Inc. (ALGN) 26,43% ja Advanced Micro Devices Inc. (AMD) 25,49%

Auhinnad

Esimese koha auhinnaks on 5000 eurot, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 kuu digitaalne lugemisõigus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 2000 ja 1000 eurose rahalise auhinna, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 3 kuu digitaalse lugemisõigusega. Eraldi auhind on iga nädala lõpus suurima portfelli väärtuse saavutanud kooliõpilasele, kes saab 100 eurot. Võitjad saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad mängu ajal tasuta lugeda Äripäeva online lehte.

Hetkel võtab mängust osa 2594 mängijat, mille hulgas on 41 kooli ja mitmeid teisi tiime. Börsihai kodulehel on videod õpetusega, mis aitavad paremini mõista, kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis ja Börsihai Facebooki lehel.

Seose kellakeeramisega muutub ka reeglites punkt 7.2. järgmiselt:

Vana: Kell 16.30 algab kauplemine USA turgudel. Kell 23.00 lõpeb jooksva päeva orderite sisestamine USA turgudel.
Uus: Kell 15.30 algab kauplemine USA turgudel. Kell 22.00 lõpeb jooksva päeva orderite sisestamine USA turgudel.

Muudatus kehtib alates 29.10.2018.

Soovime kõigile edu viimasel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon