LHV pensionifondide tasud langevad septembrist kuni 40% - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV pensionifondide tasud langevad septembrist kuni 40%

Joel Kukemelk

11.07.2019 16:03

2018. aasta detsembris Riigikogu poolt heaks kiidetud investeerimisfondide seaduse muudatused annavad Eestis tegutsevatele pensionifondidele võimaluse võtta suuremat aktsiariski ja toovad allapoole paljude pensionifondide valitsemistasud. Kahe olulise teguri koosmõjul suureneb osakute omanike jaoks tootluse potentsiaal.

Valitsemistasud alanevad kõige rohkem LHV pensionifondidel. Kui praegu on LHV pensionifondide Eesti, XL ja L valitsemistasu turul kõrgeimate seas, siis alates 2. septembrist langeb vastavate fondide valitsemistasu määr 40% võrra 0,72%ni (kohaldatav valitsemistasu määr, mitte prospektijärgne tasu). See toob LHV suurima aktsiariskiga fondid tasu poolest turu keskmise juurde ning sisuliselt kaob ära indeksfondide madalama tasumäära eelis aktiivselt juhitud pensionifondide ees, kuna vahed valitsemistasudes muutuvad marginaalseks.

3. juunil LHV poolt turule toodud tasuta Minu Pensioni äpiga on nüüd lihtne nii II kui ka III samba fonde erinevate näitajate alusel võrrelda, oma osakuid vahetada ning makseid suunata. Kõigi nende vahel, kes laadivad Minu Pensioni rakenduse alla ning annavad nõusoleku kampaanias osalemiseks („Minu andmed“ -> „Teavitused“ -> „E-post“ -> „Osalen kampaaniates“), loosime nii 15. juulil kui ka 15. augustil välja kokku neli iPhone XR-i.

Kõigest sellest räägib videos lähemalt LHV Varahalduse juhatuse liige ja LHV indeksfondide juht Joel Kukemelk.

 

Vaata lisa: https://www.lhv.ee/et/pension/laadi-app.
Tutvu äpi tingimustega: https://www.lhv.ee/et/lhv-pensioni-digilahenduse-kasutamise-tingimused
Finantsteenuse pakkuja on LHV Pank. Tutvu tingimustega ja kampaania reeglitega ning küsi nõu meie asjatundjalt.

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Tutvu LHV fondide prospektiga ja põhiteabega lhv.ee ning pea nõu asjatundjaga.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon