Kuhu on LHV Kasvukontoga investeeritud II kvartalis 2019? - Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

Kuhu on LHV Kasvukontoga investeeritud II kvartalis 2019?

Marten Raudsepp

26.07.2019 08:00

Teine kvartal möödus Kasvukonto investoritele positiivselt. 28 fondi 38-st näitasid positiivset tootlust ning üks fond suutis kasvada kolme kuuga rohkem kui 150%. Järgnevalt vaatamegi peale, milliseid valikuid 2019. aasta II kvartalis Kasvukonto investorid tegid.

Endiselt on suurim osa investeeringutest paigutatud USA 500 suurimat ettevõtet katvasse fondi SXR8, kus on 27% Kasvukonto investeeringutest. Kuigi varasemalt on fondi osakaal kerkinud 37%-le, siis uute fondide lisandumisega on investorid oma portfelli laiemalt hajutama hakanud. Teisel kohal püsib jätkuvalt tehnoloogiasektorit kattev EXXT, kus on ligi 10% kogu investeeringutest. Kolmandal kohal on ligi 9%-ga Euroopa 600 suurimat ettevõtet järgiv indeksfond EXSA. Arenenud riikide ettevõtteid sisaldavas fondis XDWD ning eurotsooni dividendimaksjates on ligi 6% investeeringutest.

Uut raha eelistavad investorid paigutada sarnaselt olemasolevatele positsioonidele. Järjest enam on näha, et investorid eelistavad portfelli hajutada ning keskmiselt on portfelli valitud 3,54 fondi (2019. I kvartalis 3,45 fondi). 18,9% uuest rahast suunatakse kõige madalama halduskuluga S&P 500 indeksit järgivasse fondi SXR8. See näitaja on 1% võrra rohkem, kui 2019. aasta I kvartalis. Tehnoloogiasektorit järgivasse fondi EXXT läheb 8,4% (varasemalt 9,2%) ning Euroopa 600 suurimat ettevõtet järgivasse EXSA-sse ligi 7,7% (varasemalt 8,9%) uuest rahast. Jätkuvalt on populaarsed ka dividendiaristokraadid – SPYW saab 6,9% rahast ning SPYD 5,7%. Esmakordselt on esikümnesse tõusnud erakordse tootlusega silma paistnud krüptovaluuta Bitcoin liikumist järgiv COINXBE, kuhu suunatakse 3,3% uuest rahast ja Hiina ettevõtteid järgiv XCHA 3,4%-ga.

Kolme kuu tootlust vaadates suutis 28 fondi 38-st näidata positiivset tootlust. Mäekõrguselt oli üle krüptovaluuta instrumendid COINXBE ja COINETHE vastavalt 153,7% ja 56,6%-ga. Venemaa ettevõtteid järgiv DBXV tõusis 13,1%, puhta energia tootjaid järgiv IQQH 10,1% ja Ladina-Ameerika ettevõtteid järgiv ALAT 5,9%. Investorite seas populaarseimad fondid SXR8 tõusis kvartaliga 4,8%, EXXT 5,2% ja EXSA 1,7%. Negatiivse poole pealt paistis silma I kvartalis kõige enam (35,9%) tõusnud Hiina ettevõtteid järgiv indeksfond XCHA, mis II kvartalis pidi tunnistama 5,0% langust.

LHV Kasvukonto on üks vanimaid LHV Panga investeerimistooteid, mis loodi 2001. aastal. LHV Kasvukonto vahendusel saavad investorid valida enda portfelli kuni kuus indeksfondi ning määrata nendesse investeerimise osakaalud. Juhul kui kolmapäeva õhtul on kontol vähemalt 1 euro, investeeritakse see vastavalt nendele valikutele. Portfellide arv kliendi kohta ei ole piiratud. Rohkem infot LHV Kasvukonto kohta leiab siit.

Loe ka kuhu investeeriti Kasvukontoga 2019. aasta I kvartalis ning kuidas iga kaardimaksega tulevikku kindlustada.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon