Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

28.04.2020 08:41

Shutterstock

24. aprilli seisuga oli jõudnud oma majandustulemused avaldada 24% S&P 500 firmadest, kellest 60% suutis ületada konsensuse ootust, mis on madalaim määr alates 2011. aastast. Kui kombineerida juba raporteeritud aktsiakasumi näitajad nende firmade ootustega, kes alles kavatsevad oma aruande avaldada, kujuneks S&P 500 firmade esimese kvartali aktsiakasum mullusest keskmiselt 15,8% madalamaks (eelneval nädalal -14,5%).

Kindlasti ei saa aga kõiki sektoreid ühe vitsaga lüüa. Tugevamad positiivsed üllatajad on siiani olnud tervishoiusektori firmad (keskmine kasumikasv 2,6%), kui eelmisel nädalal ületasid konsensuse ootust näiteks Biogen, Edward Lifesciences, Johnson & Johnson, Abbott Laboratories. Samuti leidus eelmisest nädalast mitmeid positiivseid üllatajaid informatsioonitehnoloogia vallast (Verisign, Texas Instruments, Micron, Intel), kus aktsiakasumi hinnanguline kasv oli 24. aprilli seisuga 0,8%.

Seevastu avaldab keskmisele näitajale suuremat negatiivset mõju finantssektor tehtud laenuprovisjonide tõttu (esimese kvartali hinnanguline aktsiakasumi langus süvenes nädalaga -35,9% pealt -41,9%le) ja energiasektor, kus kasumi languseks võrreldes mullusega hinnatakse 66,6%.

Analüütikud on jätkanud ka järgnevate kvartalite ootuste allapoole korrigeerimist, prognoosides teises kvartalis S&P 500 firmade aktsiakasumi ligi 32% langust, kolmandas kvartalis 17% taandumist ja neljandas 7,4% vähenemist. Prognooside allapoole revideerimised on hakanud siiski aeglustuma, mis võib viidata negatiivsema stsenaariumi vähenenud tõenäosusele.

Allikas: Factset

S&P 500 firmade esimese kvartali müügitulu hinnanguline kasv oli 24. aprilli seisuga 0,1%, kahanedes nädalaga 0,3pp võrra peamiselt negatiivsete üllatuste ja ootuste allapoole revideerimiste tõttu energia-, kommunikatsiooniteenuste ja tarbekaupade sektorites. Teine kvartal peaks tooma märksa tõsisema löögi käibele, kukkudes viimaste prognooside kohaselt aasta baasil 8,2% ning alustades seejärel taastumist (Q3 oodatakse 3,4% kahanemist).

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal annab oma majandustegevusest ülevaate 172 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon