Börsihai alustab novembris - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai alustab novembris

LHV

19.10.2020 08:24

LHV

Tänasest saab end kirja panna Eesti populaarseimale aktsiamängule „Börsihai“, kus kolme nädala jooksul selgitatakse välja parim virtuaalkontol aktsiatega kaupleja.

Juba 19. korda toimuv „Börsihai“ aktsiamäng saab tänavu alguse novembris. Mängu eesmärgiks on kolme nädala jooksul teha virtuaalselt väärtpaberitehinguid ning kasvatada oma portfelli päris rahaga riskimata. Mängu võitjaks ja peaauhinna 3000 euro omanikuks saab see, kelle portfell on mängu lõpuks kõige suurema kasvu teinud.

Osalema on oodatud igas vanuses investeerimishuvilised ning osalemine on kõigile tasuta. Eraldi arvestust peetakse parima noore ehk kuni 19-aastase investori leidmiseks, kellele on välja pandud eraldi auhinnad. Lisaks on oodatud mängust osa võtma ka firmade, koolide jm kollektiivide meeskonnad, et leida, kes on klassi parim rahakasvataja või võrrelda, millises firmas töötavad kõige osavamad börsihaid. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel.

LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on „Börsihai“ hea võimalus, et saada esimene börsil kauplemise kogemus ilma päris rahaga riskimata. „Aktsiamäng on ideaalne koht, kus enda investeerimisoskused proovile panna ja kogemusi hankida. Igaüks saab valida oma strateegia ja võrrelda end nii sõprade kui ka mitmete kogenud investoritega,“ ütles Pikkel.

„Börsihaid alustavad heitlust 2. novembril, mis tähendab, et lisaks tavapärasele tulemuste avaldamise hooajale, lisavad seekordsele mängule kahtlemata põnevust ka USA presidendivalimised, mis turgudele oma mõju võivad avaldada,“ lisas ta.

Mäng toimub USA börsidel

Iga börsihai saab virtuaalportfelli, mille väärtuseks on mängu alguses 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. Portfelli registreerides saab valida, kas osaleja soovib 10 000 dollarit saada oma virtuaalkontole „rahana“, millega ise omale nullist aktsiaportfell üles ehitada, või aktsiapaketina, kus on tema eest juba selle summa ulatuses ostetud võrdsetes osades Standard & Poor’s 500 indeksi 5 suurima ettevõtte aktsiaid (Microsoft, Apple, Amazon, Facebook, Alphabet).

Mängu käigus saab kaubelda nii S&P 500 kuuluvate ettevõtete aktsiatega kui ka boonusena mängu lisatud Tesla (TSLA), Alibaba Group’i (BABA), Snowflake’i (SNOW) ja Moderna (MRNA) aktsiatega. Kaalutletud otsuste tegemiseks on osalejatel mängu ajaks tasuta ligipääs Äripäeva ja Delovõje Vedomosti digilehtedele.

Mäng toimub 2. novembrist kuni 20. novembrini 2020 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 20. novembri seisuga turul kõige rohkem väärt. Mängule saab registreerida alates 19. oktoobrist kuni mängu lõpuni.

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Üldvõitja saab auhinnaks 3000 eurot, investeerimisteemalise raamatu, 2 piletit Investor Toomase konverentsile ja enda valikul kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse üheks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 300 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

LHV on investeerimismängu „Börsihai“ korraldanud juba 19 aastat ning kokku on aastate jooksul mängust osa võtnud pea 29 000 investeerimishuvilist. Mullusest lahingust väljus võitjana Risto Lehtsalu, kes suutis nelja nädalaga oma investeeringuid kasvatada 76,79% võrra.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon