Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

27.10.2020 08:47

Shutterstock

Kui koroonaviiruse esimese laine saabudes tühistasid ettevõtted kõrge määramatuse tõttu prognoose, siis praeguseks on paljudel juhtudel selgeks saanud, et nõudlus on tulnud tagasi arvatust kiiremini, mis annab võimaluse üllatada analüütikuid positiivselt.

Üle-eelmisel nädalal lükkasid suurpangad Ühendriikides hoo sisse ettevõtete kolmanda kvartali tulemuste hooajale. Kui teises kvartalis tuli S&P 500 firmadel leppida käibe 9% langusega, siis kolmandas kvartalis võis taandumine aeglustuda 2,9% peale.  Tegelikult on juba ühe nädalaga selgeks saanud, et vaatamata ülespoole korrigeeritud ootustele on reaalsus isegi veelgi parem: läinud reede seisuga oli oma kolmanda kvartali aruande esitanud 27% S&P 500 firmadest, kellest 81% suutis ületada konsensuse käibe prognoosi, mis on märksa kõrgem viimase viie aasta keskmisest (61%).

Allikas: Factset

Kui kolmanda kvartali lõppedes arvati, et antud kolme kuu lõikes võis S&P 500 firmade aktsiakasum alaneda mullusega võrreldes 21% (Q2 registreeriti 32% kukkumine), siis viimase paari nädala jooksul laekunud tulemuste põhjal on see hinnang kerkinud –16,5% peale.

Seejuures on siiani oma tulemused avaldanud ettevõtetest 84% raporteerinud konsensuse nägemusest kõrgema aktsiakasumi (viimase viie aasta keskmine on Factseti andmetel 73%), lüües ootust keskmiselt 17,2% (viimase viie aasta keskmine 5,6%). Selle põhjal võib eeldada, et samasuguse statistika püsides võib S&P 500 ettevõtete üldise aktsiakasumi langus kujuneda lõpuks veelgi väiksemaks.

Kõige rohkem peaks kasum kahanema energiasektoris (–123,6%) ja tööstuses (–58,9%), millesse viimase puhul panustab omakorda kõige rohkem lennutööstus.  11st sektorist kahes peaks kasum aastaga isegi kasvama (tervishoid ja esmatarbekaubad) ning neljas jääb langus eeldatavalt väiksemaks kui 10% (kommunaalsektor, infotehnoloogia, finants- ja kinnisvarasektor).

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma kolmanda kvartali tulemused 183 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon