Börsihai 2020 alustab - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai 2020 alustab

LHV

02.11.2020 09:13

LHV

Ongi taas käes see päev, kui kell 16:30 koos USA börside avanemisega alustavad börsihaid mõõduvõttu, et järgneva kolme nädalaga saavutada oma portfelli maksimaalne väärtus.

Mäng toimub 2. novembrist kuni 20. novembrini 2020 ja võitjaks on mängija, kelle portfell on 20. novembri börsipäeva lõpu seisuga kõige suurema väärtusega. Lisaks peaauhinnale on ka sel aastal eraldi auhinnad nädala lõikes oma portfelli enim kasvatanud mängijale.

LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on Börsihai hea lähtepunkt neile, kes päris börsil kauplemist peavad enda jaoks veel liiga riskantseks. Lisaks sellele on aktsiamäng ka hea koht, kus oma investeerimisoskused proovile panna ja neid sõbra omadega võrrelda. "Seekordne mäng tõotab tulla rekordeid püstitav. Kui eelmisel aastal osales mängus 4636 portfelli, siis tänaseks on registreerunuid juba üle 4000."

Osalema on oodatud kõik investeerimishuvilised igas vanuses ning osalemine on kõigile tasuta. Tänavu on osavaima kuni 19-aastase noore investori leidmiseks koolinoortele eraldi arvestus ning välja pandud ka vastavad boonusauhinnad. Koolid, firmad ja muud meeskonnad on samuti oodatud, et selgitada välja kollektiivi osavaim rahakasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel.

"Meil on väga suur rõõm näha, et mängu on oma õppeprogrammidesse lisanud nii mitmedki koolid," ütles Pikkel. Mängu eel on suurima osalejate arvuga kooliks Saku Gümnaasium, kellest ei jää palju maha Vasalemma Põhikool. Meeskondade ja firmade osas on rohkem võistlejaid meeskondades "Põhjala" ja „Pipedrive“

Iga börsihai saab virtuaalportfelli, mille väärtuseks on mängu alguses 10 000 dollarit ning igal tööpäeval kuni mängu lõpuni kantakse sinna veel lisaks 1000 dollarit. Portfelli registreerides saab osaleja 10 000 dollarit virtuaalraha. Varem registreerunud said valida ka stardiportfelli, kus on võimalikult võrdsetes osades Standard & Poor’s 500 indeksist 4 suurettevõtet (Microsoft, Apple,  Facebook, Alphabet).

Mängu käigus saab kaubelda nii S&P 500 kuuluvate ettevõtete aktsiatega kui ka boonusena mängu lisatud Tesla (TSLA), Alibaba Group’i (BABA), Snowflake’i (SNOW) ja Moderna (MRNA) aktsiatega. Kaalutletud otsuste tegemiseks on osalejatel mängu ajaks tasuta ligipääs Äripäeva ja Delovõje Vedomosti digilehtedele.

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 3000 eurot, kaks pääset Investor Toomase konverentsile, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse terveks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 300 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

LHV on investeerimismängu „Börsihai“ korraldanud juba 19 aastat ning kokku on aastate jooksul mängust osa võtnud pea 29 000 investeerimishuvilist. Mullusest lahingust väljus võitjana Risto Lehtsalu, kes suutis nelja nädalaga oma investeeringuid kasvatada 76,79% võrra.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon