Selgusid Börsihai I nädala võitjad - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Selgusid Börsihai I nädala võitjad

Raido Tõnisson

09.11.2020 10:54

LHV

Börsihai esimesel nädalal valitsenud taganttuul USA börsidel tähendas, et kaks kolmandikku portfellidest lõpetasid nädala plussis. S&P 500 indeks tõusis nädalaga 6,4%. Kuigi nädala lõpuks ei olnud veel USA uut presidenti ametlikult välja kuulutatud, siis Joe Bideni edu paistis börsidele meeldivat. Sarnaselt eelmisele aastale paiskas kaardid segi uudis, et Biogeni (BIIB) Alzheimeri ravim on USA Tervishoiuameti ekspertide paneeli poolt hindamisel. Aktsia üle 40%-ne tõus paisutas seda omavaid portfelle tuhandete dollarite võrra.

Nädala lõikes esikoha saavutanud ja sellega 1000 eurot võitnud Urmas Kiik kasvatas portfelli 4 549.07 dollari võrra ning edu tõid talle tehingud BIIB, NEE, GM, PAYC, LMT ja AMZN aktsiatega. Noorte arvestuses saavutas esikoha ja 100 eurot Mart Luuk, kes kasvatas oma portfelli 17 642.24 dollarini ehk 17,61% võrra. Loosime kõigi nädala jooksul vähemalt ühe tehingu teinute vahel välja investeerimisalase raamatu. Loosimine toimub kell 15.30 algavas Börsihai nädalaülevaates Börsihai Facebooki lehel ja Zoom keskkonnas. Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

Nädala jooksul suurenes enim tehnoloogiasektori ettevõtete väärtus +10,24%, millele järgnes sideteenuste sektor +8,33% kasvuga. Kõige vähem kasvatasid väärtust energiaettevõtted +2,90% ja kommunaalsektor +3,61%. Üksikettevõtetest suurimat kasvu näitasid BIIB 33,98%, ANET +25,90% ja IT +23,21%. Suurimad langejad olid HBI -20,04%, MOS -8,70% ja COG -7,59%.

Allikas: finviz.com

Võistelda saab ka meeskondlikult

Mängu on oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel. Seda võimalust on kõige rohkem kasutanud "PK8" ja „Põhjala“. Eriti hea meel on, et mängus osalevate õppeasutuste nimekiri on esimese nädala jooksul tublisti paisunud. Suurima osalejate arvuga on Tallinna 21. Kool 20 osalejaga, kelle kannul Saku Gümnaasium 19 osalejaga ning Tallinna Tehnikagümnaasium mõlemad 18 õppuriga. Kokku on mängus osalemas 54 õppeasutust.

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 3000 eurot, kaks pääset Investor Toomase konverentsile, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse terveks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 300 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon