Selgusid Börsihai II nädala võitjad - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Selgusid Börsihai II nädala võitjad

Raido Tõnisson

16.11.2020 10:12

LHV

Börsihai teine nädal möödus vastupidiselt esimesele. Uudis koroonavaktsiini kohta pööras kevadises kriisis pihta saanud sektorid tõusule ning langejad olid hoopis suured tehnoloogiaettevõtted ja tarbekaupade tootjad. Hoolimata koroonajuhtumite arvu tõusust lõpetas nädala S&P 500 indeks 2,2% kõrgemal. 6462-st mängijast 1850 suutis nädala jooksul oma portfelli kasvatada.

Nädala auhindade jagamisel ei võetud seekord arvesse edetabeli kohta, vaid nädala jooksul enim rahalises vääringus oma portfelli kasvatanud mängijat. Esikoha saavutanud ja sellega 1000 eurot võitnud Kadi Salujõe kasvatas portfelli 5 030.58 dollari võrra. Noorte arvestuses saavutas esikoha ja 100 eurot Romeo Rebel, kes kasvatas nädalaga oma portfelli 4 526.61 dollari võrra, jäädes vaid 502.97 dollariga alla üldarvestuse võitjale. Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

Nädala jooksul suurenes enim energiaettevõtete väärtus +14,15%, millele järgnes finantssektor +7,47% kasvuga. Sektorite lõikes ainukesed langejad olid tehnoloogiaettevõtted −0,90% ja tarbijatsüklilised ettevõtted −1,38%. Üksikettevõtetest suurimat kasvu näitasid KIM 38,60%, FANG +35,81% ja REG +34,30%. Suurimad langejad olid BIIB −24,42%, ETSY −14,60% ja APD −13,97%.

Allikas: finviz.com

Võistelda saab ka meeskondlikult

Mängu on oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel. Seda võimalust on kõige rohkem kasutanud "PK8" ja „Põhjala“. Eriti hea meel on, et mängus osalevate õppeasutuste nimekiri on esimese nädala jooksul tublisti paisunud. Suurima osalejate arvuga on Tallinna 21. Kool ja Saku Gümnaasium 20 osalejaga. Kolmandat kohta hoiab jätkuvalt Tallinna Tehnikagümnaasium mõlemad 19 õppuriga. Kokku on mängus osalemas 54 õppeasutust koos 267 õpilasega.

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 3000 eurot, kaks pääset Investor Toomase konverentsile, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse terveks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 300 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu mängu viimasel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon