Milliseid Balti ettevõtteid ohustab koroonaviirus enim? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Milliseid Balti ettevõtteid ohustab koroonaviirus enim?

Raido Tõnisson

04.01.2021 09:22

iStockphoto

Suvel mõnevõrra vaibunud ja hilissügisel taas uutesse kõrgustesse sööstnud koroonaviirusse nakatumise kõver sunnib valitsusi kehtestama üha uusi ja karmimaid piiranguid, mis omakorda mõjutavad väga negatiivselt teatud sektorites tegutsevate ettevõtete igapäevategevust. Oleme varasemalt avaldanud riskitasemete skoore Balti ettevõtetele ka eelmise aasta kevadel ja sügisel, millega võrreldes sel korral tõstsime riskitaset kolme ning langetasime ühe ettevõtte puhul.

Meie analüütikud kasutasid riskitaseme skaalat 1,0 kuni 5,0, kus 1,0 tähistab koroonaviiruse madalaimat mõju ettevõtte tegevusele ja 5,0 suurimat mõju. Tasub arvestada, et riskitasemed on paika pandud 30. detsembri 2020 seisuga, seega ei ole arvestatud sellest kuupäevast hilisemaid sündmusi majanduses ega ka ettevõtete avaldatud teateid. Järgmise 12-18 kuu oodatav tootlus on arvutatud 30. detsembri sulgemishindade põhjal.

 



Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon