LHV investeerimisseminarid jaanuaris - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV investeerimisseminarid jaanuaris

LHV

05.01.2021 08:53

LHV

LHV on pakkunud investeerimisalaseid seminare üle 20 aasta. Eelmisel aastal osales neil pea 7500 investeerimishuvilist. 2021. aasta alguses on huvi investeerimise vastu saavutanud enneolematud mõõtmed. Hoogu on juurde andnud äsja jõustunud pensionireform, mis annab soovijatele oma pensioniraha investeerimisel senisest vabamad käed. Investeerimine on igaühele kättesaadavamaks muutunud tänu LHV poolt välisväärtpaberite teenustasude alandamisele ja nende kaotamisele Baltikumi aktsiate puhul. Järgnevalt tutvustame jaanuaris toimuvate seminaride kava.

Populaarne maaklerite tund annab ülevaate hetkel börsidel toimuvast

Korra kuus annavad LHV vanemmaaklerid Nelli Janson ja Marten Raudsepp ülevaate Balti ja USA börsidel toimuvast. Vaadatakse, millised ettevõtted on klientide seas populaarsed olnud, arutletakse nii Eestist kui ookeani tagant tulnud põnevamate uudiste üle ja ühtlasi tehakse ülevaade sellest, kuhu soovitavad investeerida analüütikud.

Kuidas alustada väikeste summadega?

Alustaval investoril on enamasti kaks probleemi: puudu on nii suurtest summadest kui ka ajast. Seminaril võtame vaatluse alla just need teemad. Milliseid instrumente valida kui investeeritavad summad ei ole suured? Kas üldse on mõtet väikeste summade investeerimisega vaeva näha? Mis on alustava investor peamised vead? Mis on erinevate toodete plussid ja miinused? Lisaks vaatame üle peamised infokanalid, millega iga investor peaks kursis olema. Seminar toimub nii eesti kui ka vene keeles.

LHV pensioni investeerimiskonto tutvustus

Pensionireform andis senisest laialdasemad võimalused oma pensioniraha kasvatamiseks. Veebiseminaril tutvustame uut LHV pensioni investeerimiskontot (PIK), selle võimalusi ning piiranguid. Samuti toome välja üle põhilised kuupäevad, mida peaks järgima, kui tahta LHV PIK-iga sügisel iseseisvalt oma II samba varasid investeerima hakata.

Kuidas valida aktsiaid?

Veebiseminari käigus keskendume ettevõtte finantsnäitajate analüüsimisele. Fundamentaalne analüüs keskendub ettevõtte majandusnäitajate, konkurentsieeliste ning juhtkonna pädevuse hindamisele.  Alustame algusest ning räägime lahti tähtsamad kasumiaruande, bilansi ja rahavoogude aruande osad. Vaatame finantstulemuste muutuste trende ning arvutame näitajaid ettevõtete näidete põhjal. Heidame pilgu ka lihtsamatele aktsiahinnast sõltuvatele suhtarvudele ja seeläbi ettevõtte väärtuse leidmisele.

Aktiivne kauplemine

Teeme ülevaate kauplemisest ning sellest, milliste piirangutega peab selle käigus arvestama erinevatel turgudel. Tutvustame kauplejate tüüpilisemaid vigu. Vaatame üle instrumentide valiku, millega on võimalik lühiajaliselt tehinguid teha.

Investeerimiskooli seminarid toimuvad Zoomi keskkonnas. Kanname seminarid üle LHV Finantsportaali Facebooki lehel, kuhu nad jäävad ka järelvaadatavaks.

Seminaride kava jaanuaris

12.01 Kuidas alustada väikeste summadega? Marten Raudsepp
13.01 LHV pensioni investeerimiskonto tutvustus. Martin Mets
14.01 Пенсионный инвестиционный счет LHV. Катерина Савченко
18.01 Maaklerite tund. Nelli Janson ja Marten Raudsepp
19.01 Aktiivne kauplemine – ideid ja näpunäiteid. Nelli Janson
21.01 Как начать с маленьких сумм? Aleksandr Mahnov
26.01 Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid? Karl Tiit

Seminaridel osalemine on kõigile tasuta! Veebruari seminaride kava avalikustame jaanuari lõpus.

Edukat investeerimist ja kohtumiseni seminaridel!


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon