Teade LHV Pensionifondi Roheline tingimuste ja prospekti muutmise kohta - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Teade LHV Pensionifondi Roheline tingimuste ja prospekti muutmise kohta

LHV

22.01.2021 15:19

Aktsiaselts LHV Varahaldus teatab, et Finantsinspektsiooni juhatuse 14.12.2020. a otsusega nr 4.1-1/194 kooskõlastati vastavalt LHV Pensionifondi Roheline tingimuste muudatused. LHV Varahaldus on Finantsinspektsiooni teavitanud fondi prospekti olulistest muudatustest.

Fondi tingimustes ja prospektis on tehtud järgnevad muudatused:

a) Fondi vara investeeritakse kehtivate tingimuste kohaselt aktsiariskiga instrumentidesse vahemikus 75%- 100% Fondi mahust. Muudatuste jõustumisel lisanduvad aktsiariskiga instrumenditele kinnisvarariskiga instrumendid, infrastruktuuri objektid ja omanikulaen (riskivarad). Riskivarade osakaal on vahemikus 75%- 100% Fondi mahust ning aktsiariskiga instrumentidele edaspidi eraldi piirangut ei ole;

b) Üksikinvesteeringute puhul riskivaradesse võetakse edaspidi selle määratlemisel, kas tegemist on ühinguga, mida saab lugeda keskkonnaalaseks temaatiliseks investeeringuks, lisaks ühingu tuludele arvesse EBITDAd ja investeeritud kapitali (üks neist peab tulema vähemalt 20% ulatuses järgnevatest valdkondadest: taastuvenergia ja alternatiivenergia; energiaefektiivsus; veetaristu ja –tehnoloogia; reostuse vähendamine; prügimajandus ja ümberkäitlemine; keskkonnaalased toetustegevused; vastutustundlik toidu-, põllumajandus- ja metsatööstus).

Muudatuste kohta täpsema ülevaate saamiseks palume Teil lisaks muudatuste mõju analüüsile tutvuda ka muudetud fondi tingimuste, prospekti ja põhiteabe dokumendiga.

Tingimuste ja prospekti muudatused jõustuvad 3. mail 2021. a. Nii tingimuste kui prospekti muudatused on fondivalitseja hinnangul olulised. Fondi osakuomanikel on võimalik enne muudatuste jõustumist investeeringust fondi osakutesse väljuda ilma lisakuludeta. Selleks, et fondist enne tingimuste jõustumist väljuda, peaks nõuetele vastav avaldus olema esitatud ja registripidajale laekunud hiljemalt 31. märtsil 2021. a.

LHV Pensionifond Roheline tingimused (jõustuvad 03.05.2021)
LHV Pensionifondi Roheline prospekt (jõustub 03.05.2021)
LHV Pensionifond Roheline põhiteave
Fondi tingimuste ja prospekti muudatuste mõju analüüs


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon