LHV investeerimisseminarid aprillis - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV investeerimisseminarid aprillis

LHV

26.03.2021 08:18

LHV

Märkamatult on LHV Investeerimiskooli kevadiste seminaride hooaeg jõudnud aprillikuuni. Tuleval kuul vaatame muu hulgas kaugemale traditsioonilistest aktsiainvesteeringutest ning uurime, kuidas on võimenduslaenuga võimalik tulevik tuua kätte juba täna. Lisaks selgitame välja, milliseid võimalusi pakub vanaduspõlve kindlustamiseks pensioni investeerimiskonto. Järgevalt anname ülevaate seminarides käsitletavatest teemadest.

Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele

Investeerimisest räägitakse sageli aktsiainvesteeringute valguses. Riskide hajutamise eesmärgil on võimalik investeerimisportfelli mitmekesistada ka muude instrumentidega, mille üheks võimaluseks on võlakirjad. Seminar annab ülevaate võlakirjast kui alternatiivsest investeerimisvõimalusest, selle eelistest ja puudustest. Toome välja põhiprintsiibid, millest lähtuvalt sobilikke võlakirju valida. Lisaks tutvustatakse peamisi globaalseid trende võlakirjaturgudel ning vaatame, kuidas on seni läinud kohaliku Balti turu võlakirjadel.

LHV pensioni investeerimiskonto tutvustus

Veebiseminaril tutvustame uut LHV pensioni investeerimiskontot (PIK), selle võimalusi ning piiranguid. Samuti käime üle põhilised kuupäevad, mida peaks järgima, kui tahta LHV PIK-iga sügisel iseseisvalt oma II samba varasid investeerima hakata.

Investor kohtub: AUGA Group

Leedus tegutsev AUGA Group on suurim vertikaalselt integreeritud mahetoiduettevõte Euroopas, mida on peetud oma sektori teejuhiks. Ettevõte soovib läbi ambitsioonika äristrateegia tuua tarbijateni mahetoidu loodusele kahju tegemata ning muuta toidutootmise ahelat tõhusamaks ja jätkusuutlikumaks. 2019. aastal sai AUGA Groupist esimene eraomandis olev börsil noteeritud ettevõte, kes emiteeris rohelised võlakirjad, mis pälvisid ka Eesti investorite laia tähelepanu.

AUGA Groupi tutuvustab ettevõtte tegevjuht ja üks suurimaid aktsionäre Kęstutis Juščius.

LHV Groupi investoresitlus

LHV Group tutvustab 2021. aasta I kvartali tulemusi. Vahearuannet esitlevad LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu, LHV Panga juhatuse esimees Kadri Kiisel ja LHV Varahalduse juhatuse esimees Vahur Vallistu. Virtuaalne investorkohtumine toimub enne turu avanemist.

Alternatiivsed investeeringud - kunst

Kunstiteosed võivad lisaks meelelahutuslikule ja esteetilisele väärtusele pakkuda selle omanikule ka võimalust tulu teenimiseks. Kuidas tunda ära atraktiivset tootlust pakkuda võivad teosed ning hinnatumad kunstnikud? Seminari käigus teeme ülevaate kunstisse investeerimise võimalustest, turu hetkeseisust ja ka sellest, mida alustav kunstiinvestor kindlasti silmas pidama peaks.

Seminaril esinevad Baltimaade tuntuima eragalerii Temnikova & Kasela juht ja omanik Olga Temnikova ning Eesti kunstiindeksi andmebaasi looja ja kunstiinvestor Riivo Anton.

Kuidas alustada väikeste summadega?

Alustaval investoril on enamasti kaks probleemi: puudu on nii suurtest summadest kui ka ajast. Seminaril võtame vaatluse alla just need teemad. Milliseid instrumente valida kui investeeritavad summad ei ole suured? Kas üldse on mõtet väikeste summade investeerimisega vaeva näha? Mis on alustava investor peamised vead? Mis on erinevate toodete plussid ja miinused? Lisaks vaatame üle peamised infokanalid, millega iga investor peaks kursis olema.

Võimenduslaen

Kuidas osta aktsiaid, kui portfellis olev raha jääk on juba täies ulatuses investeeritud? LHV võimenduslaen, mida saab võtta börsil noteeritud väärtpaberite tagatisel ning seda kogu oma portfelli ulatuses, pakub võimaluse osta aktsiaid ka siis, kui parajasti puudub vaba raha jääk. Eelduseks ongi sel juhul juba olemasolev aktsiaportfell, mille tagatisel saab tehinguks laenu võtta.

Maaklerite tund

LHV vanemmaakler Nelli Janson ja Marten Raudsepp annavad ülevaate Balti ja USA börsidel toimuvast. Vaadatakse, millised ettevõtted on klientide seas populaarsed olnud, arutletakse nii Eestist kui ookeani tagant tulnud põnevamate uudiste üle ja vahendatakse analüütikute investeerimissoovitusi.

Seminaride kava aprillis
06.04 Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele Maarja Pärs
13.04 LHV pensioni investeerimiskonto tutvustus Martin Mets
14.04 Пенсионный инвестиционный счет LHV Катерина Савченко
15.04 Investor kohtub: AUGA Group Kęstutis Juščius
20.04 LHV Groupi investoresitlus Madis Toomsalu, Kadri Kiisel, Vahur Vallistu
20.04 Alternatiivsed investeeringud – kunst Olga Temnikova, Riivo Anton
22.04 Kuidas alustada väikeste summadega? Nelli Janson
27.04 Võimenduslaen Sander Pikkel
28.04 Maaklerite tund Nelli Janson ja Marten Raudsepp

Seminaridel osalemine on kõigile tasuta! Maikuu seminaride kava avalikustame aprilli lõpus.

Edukat investeerimist ja kohtumiseni seminaridel!


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon