Muudatused Kasvukonto fondide sümbolites - Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

Muudatused Kasvukonto fondide sümbolites

LHV

30.03.2021 09:30

LHV

LHV Kasvukonto pakub investoritele mugavat võimalust panna oma raha kasvama juba alates ühest eurost. Aja jooksul on Kasvukonto fondide arv kerkinud 47-ni, mille hulgas leidub mitmeid keerukat sümbolit kandvaid väärtpabereid. Selleks, et teha fondide olemus ja investeeringud selgemaks, muudame sümboleid kümnel Kasvukonto fondil. Muudatus on näha meie kodulehel fondide nimekirjas.  Lisaks näevad uusi sümboleid oma interneti- ja mobiilipangas kliendid, kes on nendesse väärtpaberitesse investeerinud.

LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on muudatus tingitud soovist teha investeerimine kliendi jaoks võimalikult lihtsasti arusaadavaks. „Mitmed Euroopa börsidel kauplevad ETF-id on fondivalitseja ja hinnainfo teenusepakkujate juures ühe küllaltki tehnilise sümboliga, kuid börsil kauplevad teisega,“ kirjeldas Pikkel, miks on varasemalt fondid keerukat sümbolit kandnud. Paraku on tehnilise sümboli taga oleva fondi sisu kliendi jaoks üsna raskesti arusaadav. „Kes oskaks teha vahet, mis ettevõtted on 2B76 ja 2B77 fondides?“ arutles Pikkel. „Hoopis lihtsam on aru saada, et RBOT koondab endas automaatika- ja robootikaettevõtteid ning AGED eakatele mõeldud tooteid ja teenuseid,“ tõi maaklertegevuse juht näite.

Alates 30. märtsist 2021 muutub järgmiste väärtpaberite sümbol:

Vana sümbol Uus sümbol Fondi nimi
IBCD LQDA Ettevõtete võlakirjad dollaris
IBCQ CRPH Ettevõtete võlakirjad euros
IQQQ IH2O Vesi
IQQI INFR Infrastruktuur
IUSL IGSG Jätkusuutliku fookusega ettevõtted
IQQH INRG Puhta energia tooted
2B76 RBOT Automaatika ja robootika
2B77 AGED Tooted ja teenused eakatele
2B78 HEAL Tervishoiuinnovaatorid
SPYC STS11 Tarbekaubad

Uuele sümbolile klikkides toimub automaatselt suunamine vana sümboliga Yahoo lehele, kus kuvatav hind vastab fondi korrektsele hinnale.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon