Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

19.04.2021 10:38

Shutterstock

Ühendriikides on börsiettevõtted taas avamas oma kaarte ning näitamas, milliseks kujunes esimeses kvartalis nende äritegevus. Kuna mullu samal ajal hakati märtsis mitmel pool maailmas pandeemia leviku tõkestamiseks majandusi sulgema, soodustab madalam võrdlusbaas kiirete kasvunäitajate raporteerimist. Kuid kas jätkub ruumi ka positiivseks üllatuseks?

Hoogsa vaktsineerimise toel USAs aeglustunud koroonaviiruse levik ning majanduse avamine võisid S&P 500 indeksi ettevõtetel aidata saavutada analüütikute ootuse kohaselt lõppenud kolme kuu jooksul 7,0% müügitulu kasvu, mis märgiks kiirenemist eelmise aasta neljandas kvartalis saavutatud 3,2% tempo järel. Käibe kasvu peaksid näitama 11st sektorist kaheksa, neist kõige tempokam võis see olla IT sektoris (15,5%), kellele järgnevad tarbekaupade (15,3%) ja kommunikatsiooniteenuste sektor (12,0%). Langust veab energiasektor, kus prognoositakse keskmiselt käibe 6,1% alanemist ning sellele järgneb –3,5%ga tööstussektor, kus olulist rolli mängib lennundus.

Allikas: Factset

S&P 500 ettevõtete aktsiakasum peaks kasvama esimeses kvartalis 30,2%. Arvestades seda, et viimase kolme kvartali jooksul on analüütikute ootust ületatud keskmiselt ligi 20%, võib tegelik kasumikasv osutuda märksa suuremaks. Juba pelgalt eelmise nädala jooksul tõusis tänu esimestele raporteerijatele S&P 500 indeksi ettevõtete esimese kvartali aktsiakasumi hinnanguline kasvutempo 5,6 protsendipunkti võrra 30,2%ni.

Üsna suure (u 40%) panuse annab sellesse finantssektor, kus pangad tegid mullu samal ajal provisjone ning tänavu peaksid seetõttu nautima keskmiselt ligi 119% kasumikasvu. Teiseks kiireim kasv peaks soodsa võrdlusbaasi tõttu olema tarbekaupade sektoris, küündides Factseti kohaselt 106%ni.

Allikas: Factset

Aasta algusest u 10% tõusnud USA aktsiaturu indeksid on tõenäoliselt juba ootamas väga tugevat esimese kvartali tulemuste hooaega, millest johtuvalt võib hinnareaktsioon pigem lähtuda ettevõtete nõudluse väljavaatest ja ka marginaalide hinnangust arvestades erinevates sektorites valitsevat madalate varude ja toorainete kättesaadavuse probleeme.

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 81 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon