Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

03.05.2021 14:54

Shutterstock

60% S&P 500 firmadest oli aprilli lõpuks oma esimese kvartali tulemused avaldanud, kinnitades esmaseid märke hooaja alguses, et möödunud kolm kuud on osutunud palju paremaks kui analüütikud ootasid.

78% ettevõtetest on ületanud müügitulu prognoosi keskmiselt 3,7% võrra, mis mõlemad on kõrgemad näitajad viimase viie aasta keskmisest (64% ja 1,0%). Nädalaga kerkis esimese kvartali müügitulu hinnanguline kasvutempo 7,5% pealt 9,1% peale, eeskätt tänu positiivsetele üllatustele tehnoloogia- ja telekommunikatsiooni sektorites (Apple, Facebook, Amazon, Alphabet, Microsoft).

Kasumi tasandil on konsensuse prognoosist parema tulemusega hakkama saanud 86% S&P 500 firmadest, ületades ootust keskmiselt 22,8%. Ka siin aitasid suuremad tehnoloogiaettevõtted eelmisel nädalal esimese kvartali hinnangulist kasvumäära kergitada 33,8% pealt 45,8% peale, mis on kiireim kasv alates 2010. aastast.

Positiivsetele sõnumitele vaatamata on keskmine aktsia pärast tulemusi alanenud 0,3% ja seejuures on kõige rohkem karistatud tehnoloogiasektorit, mis viitab sellele, et turg oli tugevate tulemustega arvestanud. Üldiselt aga kipuvad esimesed negatiivsed reaktsioonid jääma lühiajaliseks ning tulemustejärgne kahepäevane keskmine liikumine on olnud juba +0,5%.

S&P 500 erinevate sektorite keskmised kasumite üllatused võrreldes ootustega ning hinnaliikumised päev päev pärast tulemuste avalikustamist. Allikas: Bloomberg

Aprilli lõpu seisuga oli teiseks kvartaliks kasumiprognoosi andnud 48 S&P 500 indeksi ettevõtet, kellest 30 oma oli tol hetkel parem konsensuse hinnangust. See teeb positiivsete kasumihoiatuste osakaaluks ligi 63%, mis ületab viimase viie aasta keskmiselt 35%list määra.

Ühes oodatust tugevamate esimese kvartali näitajate ning väljavaadetega on analüütikud jätkanud ka nii käesoleva kui ka järgneva aasta ootuste ülespoole korrigeerimist. S&P 500 firmade tänavuseks aktsiakasumiks prognoositakse 185 dollarit, mis teeb praeguse hinnataseme juures ettevaatavaks P/E suhteks 22,6x. Tuleva aasta tõenäoliseks kasumikasvuks hinnatakse 12%, mille pealt kaupleks S&P 500 20x kasumit, ent seegi jääks kõrgemaks kui viimase viie aasta keskmine (18x).

S&P 500 ettevõtete aktsiakasumite ootuste muutused. Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 133 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon