Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

19.07.2021 15:20

Shutterstock

Pandeemiast taastumine on Ühendriikide suurematel börsiettevõtetel läinud arvatust palju kiiremini, tänu millele on eelnevatel kvartalitel ootusi jõuliselt ületatud ning see omakorda võimaldanud valuatsioonidel ronida üle ajaloolise keskmise. Ukse ees seisab teise kvartali tulemustega hooaeg, kus investorid tahavad näha laitmatut sooritust.

S&P 500 indeksi ettevõtete müügitulu peaks teises kvartalis näitama 20,2% kasvu, mis oleks kiirem kui esimeses kvartalis registreeritud ligi 11%. Nõnda kõrge kasvutempo tuleneb esiteks madalast võrdlusbaasist, sest pandeemia põhi jäi mullu teise kvartalisse (toona kahanes käive 9,3%). Lisaks mängib rolli hoogne majanduskasv ning ka toornafta hinna kallinemine keskmiselt 136% võrreldes eelmise aasta teise kvartali keskmisega (28 dollarit), mis peaks energiafirmade müügitulu suurendama 88%.

Allikas: Factset

Madala võrdlusbaasi tõttu saab muljet avaldav olema ka S&P 500 indeksi ettevõte kasumikasv, küündides juuli keskpaiga ootuse kohaselt 69,3%ni. Tegemist oleks kiireima kasvutempoga alates 2009. aastast, mil majanduskriisist taastudes suudeti näidata kasumi 109% paranemist. Võimalik, et tegelik lõpptulemus saab olema veelgi parem, sest pelgalt tänu eelneval nädalal tulemused avaldanud suurematele pankadele kerkis teise kvartali hinnanguline kasvutempo 5,4 protsendipunkti võrra.

Allikas: Factset

S&P 500 firmade kogu 2021. aasta müügitulu ja aktsiakasumi kasvuks prognoositakse vastavalt 12,8% ning 36,7%, mis tähendaks seda, et antud indeksi ettevõtted ületaksid pandeemia eelse aasta (2019) aktsiakasumi rekordkõrget tulemust ligi 11% võrra. Kuna S&P 500 indeks kaupleb juba selle ootuse pealt 22,4x kasumit, mis on tublisti üle viimase viie aasta keskmise (18x), vajavad investorid tõenäoliselt enamat kui lihtsalt teise kvartali tulemustega positiivselt üllatamist.

Käesoleval nädalal avaldab oma majandustulemused kokku 79 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon