Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

26.07.2021 15:49

Shutterstock

Ettevõtete teise kvartali tulemusi oodates on investorid kartnud peamiselt seda, et sisendite hinnatõus jätab oma jälje kasumitele. Siiani avaldatud aruanded on suutnud antud hirmu leevendada.

23. juuli seisuga oli oma teise kvartali tulemused avaldanud 24% S&P 500 ettevõtetest, kellest 86% suutis näidata suuremat käivet kui analüütikud ootasid. Kuna keskmiselt on müügitulu prognoosi ületajate osakaal viimasel viiel aastal olnud 65% ja samuti on kõrgem ületamise ulatus (4,0% vs. 1,2% eelneval viiel aastal), ulatub S&P 500 firmade teise kvartali käibe hinnanguline kasv 20,9%ni, märkides parimat tulemust alates Factseti koostatud andmeseeria loomise algusest 2008. aastal.

Raporteerinud firmadest on 88% suutnud lüüa analüütikute aktsiakasumi ootust. Vaatamata sellele, et konsensuse prognoos on tulemuste eel ülespoole liikunud, on keskmine ületajate osakaal kõrgem võrreldes viimase viie aasta keskmisega (75%). Ühtlasi on ületamise 19,0% määr väga tugevalt parem sellest, mida oleme harjunud nägema: viimase viie aasta keskmine 7,8%.

Tänu sellele küündis S&P 500 firmade teise kvartali aktsiakasumi hinnanguline kasv läinud reedeks avaldatud tulemuste põhjal 74,2%ni, kerkides nädalaga 4,8 protsendipunkti võrra ning võrreldes 30. juuni ootusega on see juba 11 protsendipunkti kõrgem.

Kuigi ¾ firmade tulemustest pole veel avaldatud, näivad kasumimarginaalid pidavat hästi vastu nii toormete kui ka tööjõu kallinemisele. Factseti andmetel oli S&P 500 firmade teise kvartali puhaskasumi marginaal 12,4%ni, mis on küll pisut madalam kui esimeses kvartalis saavutatud rekordiline 12,8%, ent jääb endiselt tublisti paremaks viimase viie aasta keskmisest (10,8%). See võiks näidata, et ettevõtted on võimelised kandma suurenenud kulusid edasi tarbijatele.

Allikas: Factset

Käesolev tulemuste nädal saab olema väga rikkalik, kui oma näitajad avaldab kokku 180 S&P 500 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon