Välismaakleri vahetus on toonud LHV teenustesse mitu muudatust - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Välismaakleri vahetus on toonud LHV teenustesse mitu muudatust

LHV

04.08.2021 09:24

LHV

LHV Pank viis juulis lõpule investeerimisteenuseid pakkuva välismaakleri vahetuse. Uue välismaakleri, Citigroup Global Markets Europe AG, teenustele üleminek on mõjutanud ka LHV kliente, kuid LHV siht pakkuda Eesti parimat ja kõige terviklikumat maaklerteenust on endine.

LHV klientidel on võimalik investeerimistehinguid teha nii mobiiliäpis, internetipangas kui ka kauplemisplatvormi LHV Trader kaudu. Kui mobiiliäpi ja internetipanga investeerimisteenused on mõeldud pigem pikaajalise vaatega investorile, pakkudes lihtsust ja mõistlikke teenustasusid, siis Trader paljude erinevate võimaluste ja strateegiatega sobib aktiivsematele kauplejatele.

Välismaakleri vahetus puudutab just mobiiliäpi või internetipanga kaudu välisaktsiatesse investeerivaid kasutajaid, kelle jaoks tähendab see paraku ka mõningaid välisväärtpaberitega kauplemist piiravaid muudatusi.

Positiivsema poole pealt võimaldab uus vahendaja kiiremaid tehinguid. Rohkem tehinguid on automaatsed, ka orderite tühistamine käib nüüd automaatselt ja peagi on automaatseks saamas ka orderite muutmine.

Negatiivsema poole pealt on mobiiliäpi ja internetipanga kasutajatele kadunud väärtpaberite lühikeseks müümise võimalus. Kuna tegemist on siiski ka pikema vaatega klientide jaoks huvipakkuva võimalusega, tegutseme aktiivselt, et lühikeseks müümine klientidele esimesel võimalusel tagasi tuua.

Sama kehtib ka optsioonidega kauplemise kohta, mis hetkel mobiiliäpi või internetipanga kaudu lubatud ei ole, kuid on juba tuleval aastal taas võimalik.

Klientide jaoks on oluline olnud Skandinaavia väärtpaberite tulumaksusoodustus, mis ajutiselt maaklerivahetusest tingituna kadus. Kui kõik plaanipäraselt läheb, saame juba 2022. aastal seda soodustust taas pakkuda.

Augusti algusest tuli lõpetada ka pennystock-ide ehk vähem kui kaks dollarit maksvate aktsiate vahendamine. Kuna nende aktsiatega kaasnevad suuremad riskid ja kulud, ei ole nende pakkumine LHV-l hetkel võimalik.

Samuti on tulnud lühendada eelturul kauplemise ajavahemikku. Kui varem sai eelturu tehinguid teha alates kell 11.00, siis nüüd avaneb eelturg LHV klientide jaoks kell 14.00. See on üheselt uue maaklerfirma pakutav tingimus, mille osas maakler LHV mobiiliäpi ja internetipanga klientidele erandit teha ei saa.

Kõik need muudatused puudutavad eelkõige ostutehinguid. Juba kontol olevaid positsioone saab hoida ja väärtpabereid müüa. Nagu öeldud, ei puuduta eeltoodud muudatused LHV Traderit. Pank soovitab aktiivsematel kauplejatel selle platvormi kasutamist kaaluda, kuna Traderi kaudu saab endiselt kaubelda optsioonidega, müüa väärtpabereid lühikeseks ja kaubelda pikemal perioodil nii eelturul kui ka järelturul.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon