InMode ühendab tehnoloogia esteetiliste protseduuridega - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

InMode ühendab tehnoloogia esteetiliste protseduuridega

Raido Tõnisson

17.09.2021 08:46

iStockphoto

Kui veel mõnda aega tagasi oli mõne oma kehaosa korrigeerimiseks ainuke võimalus ilulõikus, siis InMode on välja arendanud tehnoloogia, mis võimaldab sama efekti saavutada ilma kirurgiliste protseduurideta. See on julgustanud inimesi rohkem oma välimust korrigeerima, sest ilukirurgiaga kaasnevad lõikused, haiglas viibimise vajadus ja võimalik soovimatu lõpptulemus on InMode’i tehnoloogia puhul välistatud. Üleüldiselt on trend oma välimuse muuta laskmise osas väga kiiresti kasvav mitte ainult vanemate, vaid ka üha nooremate inimeste seas.

Kui veel mõnda aega tagasi oli mõne oma kehaosa korrigeerimiseks ainuke võimalus ilulõikus, siis InMode on välja arendanud tehnoloogia, mis võimaldab sama efekti saavutada ilma kirurgiliste protseduurideta. See on julgustanud inimesi rohkem oma välimust korrigeerima, sest ilukirurgiaga kaasnevad lõikused, haiglas viibimise vajadus ja võimalik soovimatu lõpptulemus on InMode’i tehnoloogia puhul välistatud. Üleüldiselt on trend oma välimuse muuta laskmise osas väga kiiresti kasvav mitte ainult vanemate, vaid ka üha nooremate inimeste seas.

InMode on 2008. aastal Iisraelis asutatud ettevõte, mis tegeleb minimaalselt invasiivsete esteetiliste meditsiinitoodete arendamise, tootmise ja turustamisega. Mini-invasiivne meetod kogub nii ilukirurgia kui ka kõikides teistes kirurgilise ravi valdkondades üha suuremat populaarsust, sest kasutatav tehnoloogia võimaldab protseduuri läbi viia minimaalsete lõigetega. Seetõttu on see eelistatum nii patsientidele kuid kergem läbi viia ka arstidele.

InMode’i mini-invasiivseid meditsiinitooteid kasutatakse erinevateks protseduurideks, nagu näiteks naha pinguldamine ja noorendusravi, keha ja näo kontuurimine, kortsude vähendamine, tselluliidi ravi, karvade püsiv vähendamine ning pigmendikahjustuste likvideerimine. Kuigi samasse valdkonda kuulub veel ka traditsioonilist lasertehnoloogiat kasutavad ettevõtted Cutera ja Apyx Medical Corporation, kes on ühtlasi ka InMode’i peamised konkurendid, pakub InMode’i raadiosagedus- ja valgustehnoloogia laiemat valikut protseduure kauem kestva tulemusega. Samas on nõutavate protseduuride arv tänu uuenduslikule kahe lainepikkusega lasertehnoloogiale väiksem. Ettevõtte arendatud tehnoloogia efektiivsust tõestavad kliinilised väljaanded, mida on ilmunud enam kui 50.

Sisuliselt täidab InMode’i patenteeritud tehnoloogia vahemikku traditsioonilise lasertehnoloogia piiratud võimaluste ja madala efektiivsuse ning esteetilise plastilise kirurgia kui invasiivse meetodi vahel, pakkudes viimasega samaväärset või isegi paremat tulemust. Samas on protseduurid inimestele soodsamad kui plastilise kirurgia puhul, ühelt poolt juba seetõttu, et protseduure on võimalik läbi viia palju kiiremini ja seda läbi viivate arstide koolitamine on võrreldes invasiivse kirurgiaga kiirem ning hõlmab vähem nõudeid. Samuti ei ole mini-invasiivsete protseduuride puhul tarvis teostada kulukat narkoosi.

Alloleval pildil on näidatud, et sõltuvalt InMode’i teostatavast protseduurist võimaldavad raadiosagedustehnoloogial põhinevad tooted pääseda ligi mitme eri sügavusega naha- ja rasvakihi piirkondadesse, mis varem oli võimalik vaid plastilise kirurgiaga. Ettevõtte üks populaarseimaid tooteid on näo kontuuride muutmiseks kasutatav FaceTite, mille puhul esmalt tehakse väike sisselõige. Seejärel sisestatakse väike elektroodidega seade edastamaks raadiosageduslaineid, mis vedeldavad rasvrakke, samal ajal kui need nahapealse seadmega välja imetakse. Raadiosageduslike lainete teine eesmärk on stimuleerida naha all asuvaid kollageenkiude, mis aitab muuta nahka nooremaks ja siledamaks.


Allikas: InMode

InMode müüb oma tooteid peamiselt plastika- ja näokirurgidele, dermatoloogidele, günekoloogidele, silmaarstidele ja ka üldarstidele. 2021. aasta teise kvartali seisuga on ettevõte müünud kokku rohkem kui 9 tuhat ühikut enam kui 60 riigis üle maailma. 89% InMode'i praegusest käibest tuleneb ettevõtte arendatud toodete müügist, samas kui 11% teenitakse seadmetes sisalduvate kuluosade müügist, mis tuleb pärast iga protseduuri välja vahetada.

Turgude lõikes on peamine tuluallikas USA, andes 2021. aasta teise kvartali tuludesse ligi 65%, samas kui väljaspool USA-d saadud tulude panus paranes aastaga pea 13% võrra 2020. aasta II kvartali 22%-lt 35%-ni 2021. aasta II kvartalis. Ettevõtte otsemüügi personali kuulub 167 turustajat, kes vastutavad toodete müügi eest USA-s, Kanadas, Indias, Ühendkuningriigis, Hispaanias, Prantsusmaal ja Austraalias. Teistes riikides müüakse tooteid 39 turustajast koosneva võrgustiku kaudu.

Nagu varem mainitud, on InMode suutnud täita lünga vähetõhusate laserprotseduuride ja keeruliste kirurgiliste ravimeetodite vahel. USA Plastikakirurgide Seltsi viimase aruande kohaselt teostati 84% kõigist 15,6 miljonist kosmeetilisest protseduurist mini-invasiivset meetodit kasutades. Ehkki pandeemia põhjustas eelmisel aastal tööstuses ajutise langustrendi, on minimaalselt invasiivsete kosmeetiliste protseduuride ülemaailmne vastuvõtlikkus üheks peamiseks InMode’i edasist kasvu soodustavaks teguriks.

Laiapõhjalise languse tõttu aeglustus 2020. aastal märkimisväärselt ka InMode'i kasvutempo, kuna pandeemia tõttu pidid mitmed kliinikud oma uksed pikaks ajaks sulgema. Plastikakirurgide Seltsi andmetel vähenes USA-s teostatud protseduuride arv 2020. aastal 15% võrra 2019. aasta 18,4 miljonilt protseduurilt, ehkki käesoleval aastal on valdkond tänu vaktsineerimisprotsessile kiiresti taastunud. Võrreldes eelmise aasta II kvartali madala tulubaasiga saavutas InMode 2021. majandusaasta II kvartalis märkimisväärse kasvu, teenides tuludeks 87,3 miljonit dollarit, mis on aastaga pea 184% suurenenud.

Lisaks taastumisele suurendas ettevõtte kasumi kasvu II kvartalis patsientide kasvav eelistus taskukohaste, vähem keerukate ja tõhusate minimaalselt invasiivsete protseduuride järele, näidates tulemuste paranemist kõigis oma segmentides. Veel aitas tulude tugevale kasvule kaasa ettevõtte algatus laiendada oma haaret ülemaailmselt. Sarnaselt eelmistele kvartalitele olid kõige kiirema kasvuga turud Aasia ja Euroopa, kus kasv ulatus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vastavalt 253%-ni ja 467%-ni. InMode ootab 2021. majandusaasta tuludeks 305-315 miljonit dollarit, mis tähendab keskpunktis pea 50%-list kasvu võrreldes eelmise aastaga.


Allikas: InMode

InMode’i brutokasum oli 2021. aasta II kvartalis 75 miljonit dollarit, viies brutomarginaali 85%-ni, mis on võrreldav juba paljude tarkvaraarendusega tegevate ettevõtete brutomarginaaliga (Adobe, Datadog, DocuSign). Oluline on märkida, et InMode ostab oma tootmise allhankena neljale alltöövõtjale Iisraelis, millest kaks sõltuvad olulisel määral InMode'i äritegevusest. Tänu sellele on tarnijate läbirääkimisvõimalused üsna piiratud, andes InMode’ile tugeva kontrolli oma tootmisprotsesside üle. Kõrgele brutomarginaalile aitab kaasa ka täpselt ajastatud lepingud toodete müügiks, mis vähendavad valmistoodangu varude hoidmisega seotud kulusid.

Ettevõtte tugev bilanss sisaldab 61,8 miljonit dollarit vaba raha, olles seejuures täiesti võlavaba. 2021. aasta II kvartalis teenis InMode vaba rahavoogu 46,8 miljonit dollarit, mida on 1,8 miljonit dollarit rohkem kui eelmise aasta II kvartalis. Tootmise allhanke korras sisseostmine on võimaldanud ettevõttel kokku hoida kapitalikulutustelt seadmetele, andes talle rohkelt vaba raha investeeringute tegemiseks, mis toetavad edasist kasvu.

InMode’i järjepidevalt kasvavad tulemused on viinud aktsia hinna alates selle IPO-st 2019. aasta augustis praeguseks 700% kõrgemale, mis tähendab ettevaatavat P/E suhet 40,1x. Seega on aktsia hinna kiire tõus õigustatud tulude ja kasumlikkuse kiire kasvuga ning tugevate marginaalidega, mida toetab ettevõtte arendatud ainulaadne tehnoloogia.

*2021. aasta oodatav tulude kasv. P/E põhineb 12-kuu oodataval kasumil.


Allikas: Yahoo.Finance

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon