Täna on viimane võimalus LHV märkimisõigustega kaubelda - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Täna on viimane võimalus LHV märkimisõigustega kaubelda

Jens Veende

27.09.2021 06:35

LHV

LHV Groupi lisaaktsiate emissioon toimub märkimisõiguste kaudu. See tähendab, et igale õiguse omanikule garanteeritakse märgitud aktsiad, mille kohta on tal õigus olemas. Ülemärgitud osaga osaleb ta proportsionaalses jaotuses.

Juhul kui investor soovib omale märkimisõiguseid juurde või ei soovi olemasolevaid kasutada, saab ta täna ehk 27. septembril 2021 nendega veel kaubelda.

NB! Kui investoril pole plaanis aktsiaid juurde märkida, kuid tal on olemas märkimisõigused, siis tuleb arvestada, et alates homsest, 28. septembrist on need väärtusetud. Sellest, kuidas kauplemisprotsess toimub, saab lugeda märkimisõigustega kauplemise artiklist.

Aktsionäridel on märkimisõiguste kasutamiseks kolm valikut:

  1. Märkida LHV Group aktsiaid hinnaga 34 EUR aktsia kohta.
  2. Müüa märkimisõigused börsile (hind börsil kujuneb nõudluse ja pakkumise tulemusena).
  3. Mitte osaleda antud pakkumises. Kui õiguste omanik ei soovi pakkumises osaleda, kantakse märkimisõigused Teie kontolt maha pärast märkimisperioodi lõppu.

Enne investeerimisotsuse tegemist tuleb tutvuda avaliku pakkumise prospekti või selle eestikeelse tõlkega.

Märkimiskorraldusi saab esitada internetipangas (Raha kasvatamine -> Väärtpaberite märkimine) või LHV kliendikontoris kuni 29.09.2021 kella 16:00-ni.

Märkimisõigustega on võimalik börsil kaubelda kuni 27.09.2021 kella 16:00-ni. Ostu- ja müügiordereid saab esitada LHV mobiili- ja internetipangas või LHV kliendikontoris.

NB! Märkimiskorraldused, mille on esitanud isikud, kes ei ole märkimisõigusi omavate isikute nimekirja kantud, tühistatakse jaotamise protsessi käigus.

Jens Veende on LHV maaklertegevuse praktikant.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.

Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.

Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.

Käesolev teave on väärtpaberite reklaam EL-i määruse 2017/1129/EL tähenduses ning ei kujuta endast AS-i LHV Group aktsiate pakkumist ega üleskutset aktsiate ostmiseks. Pakkumine aktsiate omandamiseks tehakse prospekti alusel, mis on heaks kiidetud Finantsinspektsiooni poolt ja avalikustatud aktsiate avaliku pakkumise väljakuulutamise päeval. Prospekt on kättesaadav Finantsinspektsiooni ja AS-i LHV Group kodulehtedel aadressidel vastavalt fi.ee ja investor.lhv.ee. Investorid peaksid enne investeerimisotsuse tegemist tutvuma prospektis avaldatud informatsiooniga, et mõista kõiki investeeringuga seotud asjaolusid. Finantsinspektsiooni poolt prospekti heakskiitmine ei ole käsitletav AS-ile LHV Group ega pakutavatele väärtpaberitele heakskiidu andmisena. Aktsiaid pakutakse avalikult üksnes Eesti Vabariigis.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon