LHV investeerimisseminarid oktoobris - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV investeerimisseminarid oktoobris

LHV

05.10.2021 09:11

LHV

Oktoobris tutvustavad LHV Investeerimiskooli esinejad LHV Trader platvormi, selgitavad analüüsi aluseid ning õpetavad kuidas saab investeerida võlakirjadesse ja isegi autodesse. Lisaks tulevad meile külla Enefit Greeni esindajad. Järgevalt anname ülevaate seminarides käsitletavatest teemadest.

LHV Trader alustajatele

Teeme lähemalt tutvust aktiivsele kauplejale mõeldud kauplemisprogrammiga LHV Trader. Räägime LHV Traderi üldistest võimalustest ning anname vajalikud oskused programmi kasutamiseks. Samuti leiavad vastused küsimustele, mis puudutavad orderite tüüpe, nende kehtivust, võimalusi ja riske. Muu hulgas tuletame meelde ka päevakaupleja reeglid.

Seminar toimub nii eesti kui ka vene keeles.

Investor kohtub: Enefit Green

Enefit Green on Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvenergia ettevõte, millele kuuluvad neljal turul – Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas – kokku 22 tuuleparki, 38 päikeseelektrijaama, 4 koostootmisjaama, pelletitehas ja hüdroelektrijaam. 2020. aastal tootis ettevõte kokku 1,35 teravatt-tundi (TWh) elektrit. Enefit Greeni tulud ulatusid 2020. aastal 162,7 miljoni euroni ning kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 110,2 miljonit eurot.

Enefit Green on teavitanud avalikkust soovist oma aktsiad noteerida Tallinna börsil. Ettevõttest ja selle avalikust esmaemissioonist tulevad rääkima juhatuse esimees Aavo Kärmas ja juhatuse liige ning finantsjuht Veiko Räim

Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid?

Veebiseminari käigus keskendume ettevõtte finantsnäitajate analüüsimisele. Fundamentaalne analüüs keskendub ettevõtte majandusnäitajate, konkurentsieeliste ning juhtkonna pädevuse hindamisele.  Alustame algusest ning räägime lahti tähtsamad kasumiaruande, bilansi ja rahavoogude aruande osad. Vaatame finantstulemuste muutuste trende ning arvutame näitajaid ettevõtete näidete põhjal. Heidame pilgu ka lihtsamatele aktsiahinnast sõltuvatele suhtarvudele ja seeläbi ettevõtte väärtuse leidmisele.

Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele

Investeerimisest räägitakse sageli aktsiainvesteeringute valguses. Riskide hajutamise eesmärgil on võimalik investeerimisportfelli mitmekesistada ka muude instrumentidega, mille üheks võimaluseks on võlakirjad. Seminar annab ülevaate võlakirjast kui alternatiivsest investeerimisvõimalusest, selle eelistest ja puudustest. Toome välja põhiprintsiibid, millest lähtuvalt sobilikke võlakirju valida. Lisaks tutvustatakse peamisi globaalseid trende võlakirjaturgudel ning vaatame, kuidas on seni läinud kohaliku Balti turu võlakirjadel.

Alternatiivsed investeeringud – autod

Teatavasti kukub auto väärtus esindusest välja sõites mitukümmend protsenti. Ometi leidub meie tänavatel sõidukeid, mis aja jooksul suudavad oma väärtust hoida ja isegi kasvatada. Seminaril uurimegi, kuidas selliseid autosid leida, milliste markide ja mudelite poole võiks vaadata ning millist tootlust võiks investor oodata.

Seminaride kava oktoobris
05.10 LHV Trader alustajale Nelli Janson
06.10 Investor kohtub: Enefit Green Aavo Kärmas ja Veiko Räim
07.10 Торговая платформа LHV Trader Aleksandr Mahnov
12.10 Analüüsi alused – kuidas valida aktsiaid? Karl Tiit
19.10 Võlakirjainvesteering kui alternatiiv aktsiatele Maarja Pärs
26.10 Alternatiivsed investeeringud - autod Peep Pihotalo
27.10 Maaklerite tund Nelli Janson ja Marten Raudsepp


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon