Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

19.10.2021 10:54

Energiahindade kallinemine, logistilised pudelikaelad tarneahelates, kõrge inflatsioon, lõdva rahapoliitika lõppemine, Hiina kinnisvaraturu jahtumine – need on teemad, mille üle tuleb investoritel praegu igapäevaselt juurelda. Aktsiahindade õiglaste väärtuste valemisse lisanduvad järgnevatel nädalalatel ka ettevõtete kolmanda kvartali tulemused.

Septembris 5% korrektsiooni teinud S&P 500 indeks oli oktoobri keskpaigaks suutnud suures osas langusest taastuda, mis tähendab seda, et laiapõhjaline indeks on aasta algusest tõusnud pea 20% ning kolmanda kvartali tulemuste hooajale minnakse vastu üsna kõrgete ootustega.

Lati ületamine ei pruugi olla lihtne, sest ettevõtetel tuleb silmitsi seista sisendite kättesaadavuse raskustega, logistikaprobleemide, tööjõu puuduse ja kulude kasvuga. Sellele vaatamata usuvad analüütikud, et S&P 500 indeksi ettevõtted suutsid kolmandas kvartalis kasvatada oma müügitulu 15%, mis on mõnevõrra aegalasem kui teises kvartalis saavutatud 25%, kuid seda kõrgema võrdlusbaasi pealt. Kõige jõulisem peaks käibe tõus olema energiasektoris, kus selleks tempoks prognoositakse 53% peaasjalikult toornafta u 70% kallinemise tõttu.

Allikas: Factset

S&P 500 indeksi firmade kolmanda kvartali aktsiakasumiks oodati juunis 24%, mis oli kerkinud oktoobri alguseks 27,6% peale ja kuna eelmisel nädalal üllatasid JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley ja Wells Fargo positiivselt, küündis läinud reedeks kolmanda kvartali aktsiakasumi hinnanguline kasv 30%ni.

Kolmandast kvartalist rohkem jälgitakse tõenäoliselt siiski ettevaatavaid kommentaare ja prognoose. Analüütikud loodavad näha neljandas kvartalis S&P 500 firmadelt 11,6% müügitulu kasvu juures aktsiakasumi 22% suurenemist ning tuleval aastal kasumi ligi 10% täiendavat paranemist.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma lõppenud kvartali tulemused 80 S&P 500 firmat, sealhulgas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon