Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame sügise põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

26.10.2021 11:35

Shutterstock

Ehkki pandeemia avaldab jätkuvalt mõju ärikeskkonnale ning lisaks kammitseb ettevõtteid sisendite kättesaadavus ning tööjõu puudus, on majandustulemuste avaldamisel Ühendriikides suudetud endiselt võrdlemisi kõrget klassi näidata.

Läinud reede seisuga oli oma kolmanda kvartali aruanded jõudnud avaldada 23% S&P 500 ettevõtetest, kellest 75% suutis ületada analüütikute ootust. Tegemist on mõnevõrra madalama määraga võrreldes sellega, mida oleme harjunud nägema viimase aasta jooksul (80%), mil analüütikutel oli keeruline hinnata pandeemiast tingitud mõjusid. Ent võrreldes viimase viie aasta keskmisega (67%) võib käibe ootuse ületamise määra hinnata endiselt üsna kõrgeks. Sektoritest paistab kõige suurema käibe kasvuga silma energiatööstus, mille kolmanda kvartali hinnanguline müügitulu kasv on 56,5%. Järgneb materjalisektor 29,7%, kommunikatsioonisektor 19,3% ja infotehnoloogia 18,7%ga (11 sektori keskmine kasv 15,3%).

Aktsiakasumi tasandil on siiani tulemused avaldanud S&P 500 firmadest 84% ületanud konsensuse prognoosi, mis ühtib viimase aasta keskmise määraga ning jääb kõrgemaks möödunud viie aasta keskmisest (76%). Tänu positiivsetele üllatustele on S&P 500 firmade kolmanda kvartali aktsiakasumi hinnanguline aastane kasv kerkinud 32,7% peale, kui see septembri lõpus oli Factseti andmetel 27,5%.

Kuna siiani on oma raporti jõudnud lauale panna veel üsna vähe ettevõtteid, ei saa teha põhjapanevaid järeldusi järgnevate kvartalite prognooside kohta. Kuid viimastel nädalatel on need ühes tulemuste avaldamisega jätkanud liikumist pigem ülespoole. Järgmise aasta käibe ning aktsiakasumi kasvuks prognoositakse Factseti andmetel vastavalt 6,8% ning 9,0%. Praeguselt hinnatasemelt annab see S&P 500 indeksi ettevaatavaks P/E suhteks 20,7x, mis on kõrgem nii viimase viie kui ka 10a keskmisest (vastavalt 18,3x ja 16,4x).

S&P 500 ettevõtete aktsiakasumi ootus aastate lõikes. Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 164 S&P 500 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon