Nokia ületas kolmandas kvartalis taas kasumiootusi - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Nokia ületas kolmandas kvartalis taas kasumiootusi

Raido Tõnisson

28.10.2021 09:58

Nokia

Üks 5G tehnoloogia eestvedajaid Nokia avaldas täna oma kolmanda kvartali tulemused, mis jäid tulude osas konsensuse oodatud vahemikku, kuid üllatasid analüütikuid kasumlikkusega. Vaatame lähemalt, kuidas erinesid Nokia kolmanda kvartali tulemused Soome suurima analüüsimaja Inderesi ootustest ja mida oodata unustatud telekomilt tulevikus.

Lõppenud kvartal oli Nokia jaoks kolmas järjestikune periood, mil kasum purustas Inderesi ootusi. Kui ärikasum ületas prognoose 78%-ga, siis raporteeritud puhaskasum aktsia kohta oli ootustest 89% suurem.


Allikas: Nokia, Inderes

Ärikasumi marginaaliga jõudis Nokia kolmandas kvartalis oma 2021. aasta eesmärgi lähedale, milleks on 10-12%. Lähiaastatel peaks kasumlikkus aga veelgi paranema (2023: 10-13%). Kokkuvõtvalt andsid Inderesi sõnul kolmanda kvartali tulemused taaskord märku sellest, et Nokia on tegemas tagasitulekut, eriti tänu uute toodete turuletoomisele võrgutaristu segmendis. Tulud kasvasid ka kõikides teistes segmentides, välja arvatud mobiilsidevõrkude segment, kus käibe vähenemine tulenes ülemaailmsest komponentide puudusest.

Nokia säilitas oma kolmanda kvartali aruandes 2021. aasta ootused teenida tulusid 21,7-22,7 miljonit eurot. Võrreldav ärikasumi marginaal on 2021. aasta 9 kuu arvestuses 11,8%, mis tähendab, et kogu aasta kasumlikkus tuleb tõenäoliselt oodatud vahemiku ülemisse otsa. Seda arvesse võttes ei välista Inderes, et tõstab aasta lõpu poole Nokia kasumiootusi.

Inderesi hinnasiht Nokia aktsia kohta on 5,8 eurot. Pärast tulemuste avaldamist avanes aktsia Helsingi börsil täna ligi 4% kõrgemal tasemel ehk 5,20 eurol.


Allikas: Yahoo.Finance

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon