LHV klientide lemmikaktsiad USA börsil - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV klientide lemmikaktsiad USA börsil

Raido Tõnisson

04.11.2021 08:38

iStockphoto

Möödunud kuul, kui S&P 500 purustas taas rekordeid, tegid LHV kliendid enim tehinguid indeksi suurimate nimedega, nagu Tesla, Meta Platforms (Facebook) ja Nvidia. Oktoober oli üldiselt positiivne ka eelnevalt langenud Hiina aktsiatele, kus menukamateks valikuteks osutusid USA börsil noteeritud Futu Holdings, Alibaba ja Nio. Spekulatiivsematest aktsiatest sattus nimekirja üks oktoobris ühinenud SPAC, mis on praegu börsile viimas endise USA presidendi Donald Trumpi meediaettevõtet.

LHV klientide enimkaubeldud USA aktsiad oktoobris. Allikas: LHV

Tesla (TSLA)

Pärast pikka aega külgsuunas liikumist sai Tesla aktsia selle aasta sügisel sisse uue hoo, saavutades ainuüksi oktoobri tootluseks 43,7% ja ületades turuväärtuse osas ühe triljoni piiri. Sellega on Tesla esimene autotooja, kelle turuväärtus ületab triljonit dollarit ning keda USA-s edestavad vaid Apple, Amazon, Microsoft ja Alphabet. Teiselt poolt vaadatuna on Tesla nüüd väärtuslikum kui talle järgnevad 9 suurimat autotootjat kokku.

Suurimat hinnatõusu nägi Tesla aktsia 25. oktoobril, tõustes enam kui 12%, ajendatuna ühe USA autorendiettevõtte Hertzi hiiglaslikust tellimusest Teslale. Eeldatavasti 2022. aasta lõpus teoks saav tellimus on kõigi aegade suurim, mis ettevõttele kunagi esitatud on, ulatudes 100 tuhande autoni. Sedavõrd suur tellimus näitab, et elektriautod on tulnud selleks, et jääda ning selle massidesse jõudmine võib toimuda kiiremini kui arvame.

Lisaks avaldas Tesla oktoobri keskpaigas oma tugevad kolmanda kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi nii tulude kui ka puhaskasumi osas. Kolmandas kvartalis tarnis Tesla 241 tuhat sõidukit, kasvades hoolimata kiibipuudusest aastaga 73% ja kvartaliga 20%.


Allikas: Yahoo.Finance

Meta Platforms (FB)

Oktoobris uue nime saanud endine Facebook Inc kaotas oktoobrikuu jooksul 5,7% väärtusest, ehkki ettevõte saavutas kolmandas kvartalis tugevad tulemused. Oktoobrikuu lõpus avaldatud tulemuste kohaselt ületas puhaskasum analüütikute ootusi, kuid tulud ning kuine aktiivsete kasutajate arv suuri üllatusi ei pakkunud, jäädes hinnangutega samale tasemele.

Põhinumbritest rohkem köitis investorite tähelepanu samal päeval toimunud ettevõtte majandustulemusi tutvustav konverentsikõne, milles Mark Zuckerberg kirjeldas ettevõtte uut visiooni. Koos nime muutmisega keskendub ettevõte nüüd virtuaalreaalsusele, metaversumile ja nooremale kliendisegmendile. Uue strateegia elluviimiseks teatas Meta ka esimesest suurest investeeringust, mis ulatub 10 miljardi dollarini, kuid hoiatati suurenenud kapitalikulutustest kogu järgneva aasta jooksul. Võrreldes käesoleva aasta 19 miljardi dollariga ulatuvad ettevõtte hinnangul investeeringud järgmisel aastal 29-34 miljardi dollarini.


Allikas: Yahoo.Finance

Nvidia Corporation (NVDA)

Videomängude- ja tehnoloogiahiid Nvidia kasvas oktoobris tänu aktsiaturu üldiselt positiivsele meelsusele, kuid ka Meta uut visiooni näevad investorid Nvidia suhtes positiivse arenguna. Arvestades, et Nvidia on juhtiv graafikakaartide ja tootja, tegutsedes lisaks ka andmekeskustega seotud segmentides, on ilmne, et Meta suurenenud investeeringud andmekeskustesse, serveritesse ja võrgutaristusse toovad Nvidiale järgneval aastal olulist kasumilisa. Nvidial on ka oma arendatud ja hiljuti turule saabunud Omniverse platvorm, mis on ettevõttele oluline samm edasi virtuaalreaalsuse arendamises.

Nvidia avaldab oma kolmanda kvartali tulemused 17. novembril, millest oodatakse 6,81 miljardi dollari suurust tulu ja 1,08 dollarilist kasumit aktsia kohta.


Allikas: Yahoo.Finance

Digital World Acquisition (DWAC)

SPAC ehk tühi ühinemist otsiv ettevõte Digital World Acquisition saavutas oktoobrikuu eelviimasel nädalal oma eesmärgi, teatades ühinemisplaanidest endise USA presidendi Donald Trumpi loodud meediaettevõtte Trump Media & Technology Groupiga. Paari päevaga nägi DWAC pea 1000%-list tõusu, kuid pärast Trumpi avaldatud üksikasju oma plaanidest luua sisuliselt uus sotsiaalvõrgustik TRUTH Social, mis oleks konkurendiks Facebookile ja Twitterile, näis investorite huvi raugevat.

Oktoobrikuu lõpuks oli DWAC kaotanud oma tipust ligi 38%, kuid kuu kokkuvõttes lõpetas aktsia siiski 581% tõusuga. Digital Worldi ja TMTG ühinemine on veel pooleli, vajades veel mõningaid regulatiivseid heakskiite.


Allikas: Yahoo.Finance

Alibaba Group (BABA)

Oktoobris aitasid Hiina aktsiate, sealhulgas Alibaba tõusule kaasa riigis toimunud pühad ja karmid ilmastikuolud, mil turg oli suletud ja mis aeglustas negatiivsete uudiste pealevoolu. Kuu kokkuvõttes taastus Alibaba aktsia 14,4%, kuid pikaajalist hinnaliikumist vaadates on see investorite hirmu tõttu Hiina regulatsioonide vastu endiselt tugevas langustrendis. Kõigele lisaks valmistab investoritele muret ka Hiina majanduse ohtu sattunud stabiilsus.

Paljudele investoritele positiivse katalüsaatorina jätkas oktoobris Alibaba aktsia ostmisega Berkshire Hathaway aseesimees Charlie Munger, kellel näib ettevõttesse jätkuvalt tugev usk olevat. Viimaste andmete kohaselt on Mungeri juhitud Daily Journal Corporation kolmanda kvartali jooksul Alibaba positsiooni pea kahekordistanud, viies tema koguosaluse aktsias rohkem kui 50 miljoni dollarini. Varasemalt on Munger Alibaba aktsiat soetanud pea iga suurema languse ajal.


Allikas: Yahoo.Finance

Lisaks nimetatud aktsiatele tehti märtsis arvukalt tehinguid ka Futu Holdingsi FUTU (kuine muutus: −40,9%), Twilio TWLO (−10,2%), Microsofti MSFT (+14,7%), Apple’i AAPL (+5,0%) ja Nio NIO (+11,4%) aktsiatega. Tutvu nende aktsiate viimase viie aasta tootlusega siin: FUTU (alates IPO-st), TWLO, MSFT, AAPL, NIO (alates IPO-st).

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon