Selgusid börsihai I nädala võitjad - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Selgusid börsihai I nädala võitjad

LHV

08.11.2021 09:57

LHV

Novembri alguses ja börsihai I nädalal jätkasid aktsiaturud oma pikaajalist tõusu, saavutades viimase nelja kuu parima nädalase tootluse. Optimismi süstisid kiirenev tööhõive kasv, ettevõtete tugevad kasumid III kvartalis ja uued COVID-19 vastased pillid, mille kliinilised uuringud on näidanud haiglaravi ja surmajuhtumite vähenemise näol häid tulemusi. Kõigele lisaks rahustas investoreid Föderaalreservi esimehe Jerome Powelli seisukoht, et inflatsioonisurve on eeldatavasti vaid ajutine, mistõttu intressimäärade tõstmisega veel ei kiirustata.

Nädala lõikes esikoha saavutanud ja sellega 1000 eurot võitnud Rain Mölderkivi kasvatas portfelli 6 159.97 dollari võrra ning edu tõid talle tehingud UAA, AKAM, NCLH, QCOM, ja EXPE aktsiatega. Noorte arvestuses saavutas esikoha ja võitis 100 eurot Markus Toom, kes kasvatas oma portfelli 20 893.60 dollarini ehk 39,29% võrra. Nädala loosiauhinna ehk investeerimisalase raamatu võitis portfell „kollane allveelaev“.

Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

Nädala jooksul suurenes enim tarbekaupade ettevõtete väärtus (+4,14%), millele järgnes tehnoloogiasektor +2,77% kasvuga. Kõige vähem kasvatasid väärtust tervishoiuettevõtted (+0,25%) finantssektor (+0,41%). Üksikettevõtetest suurimat kasvu näitasid Arista Networks ANET 29,50%, Qualcomm QCOM +22,54% ja Live Nation Entertainment LYV +22,39%. Suurimad langejad olid Moderna MRNA (−31,35%), Charles River Laboratories CRL (−16,37%) ja Penn National Gaming (−13,74%).


Allikas: Finviz

Võistelda saab ka meeskondlikult

Mängu on oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel. Seda võimalust on kõige rohkem kasutanud "AZ & Robin" ja „stonx“. Eriti hea meel on, et mängus osalevate õppeasutuste nimekiri on esimese nädala jooksul tublisti paisunud. Suurima osalejate arvuga on Tehnikagümnaasium 54 osalejaga, kellele järgnevad Rõngu Keskkool ja Läänemaa Ühisgümnaasium vastavalt 35 ja 26 osalejaga.

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 13 200 eurot. Üldvõitja saab auhinnaks 10 000 eurot, investeerimisteemalise raamatu, 2 piletit Investor Toomase konverentsile ja enda valikul kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse üheks aastaks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 1000 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osalejat ja koolinoort vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon